INTIME

“Υπεροπλία Τσίπρα έναντι Μητσοτάκη και στη νέα Βουλή”

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως μετά κι από τη χθεσινή (Τρίτη) αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή επιβεβαιώθηκε η υπεροπλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Και τις επόμενες ώρες και ημέρες, εξάλλου, θα δώσουν έμφαση στις περιπτώσεις της καρατόμησης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και του διορισμού του Παναγιώτη Κοντολέοντα ως διοικητή της ΕΥΠ.

Ως προς την περίπτωση Θάνου, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με επείγουσα επιστολή του προς την Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, της ζητά να εξετάσει τη νομιμότητα της επίμαχης κυβερνητικής ρύθμισης και να διασφαλιστεί ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα παρόντα μέλη της θα συνεχίσουν τις εργασίες τους μέχρι το τέλος της θητείας τους, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Σε σχέση με τον κ. Κοντολέοντα, στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως όχι μόνο δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο από πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αλλά κι έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για ψευδή καταμήνυση, εξέλιξη που αν ήταν απλώς υποψήφιος υπάλληλος της ΕΥΠ θα του απαγόρευε, με βάση τη σχετική νομοθεσία, να προσληφθεί από αυτή.

Γι’ αυτό και στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να ζητούν να τοποθετηθεί κάποιος άλλος επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών και καλούν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να μπλοκάρουν μαζί το διορισμό του, παίρνοντας ήδη τη σχετική διαβεβαίωση από το ΜέΡΑ 25.

Παραλλήλως, στην αξιωματική αντιπολίτευση καυτηριάζουν και το πρόσωπο που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης για να στελεχώσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την Μαρία Αντωνίου δηλαδή, η οποία καταθέτει κάθε χρόνο στεφάνι στο εμφυλιοπολεμικό ηρώο στο Γράμμο μαζί με χρυσαυγίτες και είχε συγκρίνει στη Βουλή όσους υπερψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον Μήτρο Βλάχο που πρόδωσε τον Παύλο Μελά.

Ανάδειξη του μιντιακού πόλεμου που δέχονται

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου θα επιμένουν να αναδεικνύουν το μιντιακό πόλεμο που δέχονται, μολονότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση κι όχι κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε αυτό το παράδοξο, αφού είχε επαναληφθεί πριν το 2015.

Γι’ αυτό κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πυκνώσει τις εμφανίσεις του στη Βουλή- αναμένεται να μιλήσει και για το διυπουργικό νομοσχέδιο-, την οποία θεωρεί προνομιακό πεδίο ανάπτυξης, δίχως παρεμβολές και «fake news», των θέσεών του τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Loading