INTIME

Ο Ηλιόπουλος διάδοχος του Σκουρλέτη

Αύριο Τρίτη, στις 13.00, αναμένεται κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να οριστεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, με την προοπτική το συνέδριο να διεξαχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Πρακτικώς αυτό σημαίνει την ενοποίηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας και ουσιαστικώς την πλήρη ενσωμάτωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει, εξάλλου, να προχωρήσει έως το συνέδριο με γραμματέα τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά θεωρείται σχεδόν αδύνατο να είναι αυτός η επιλογή του και για την επόμενη ημέρα.

Για την θέση του γραμματέα του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ προαλείφεται ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την εκλογή προέδρου από τη βάση, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το συνέδριο και ύστερα από σχετική αλλαγή του καταστατικού.

Τίποτα, όμως, δεν αποκλείει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος φαντάζει σήμερα ως ο μοναδικός υποψήφιος, να επιδιώξει την επανεκλογή του από τη διευρυμένη βάση μετά από την εγγραφή νέων μελών.

Για αρκετούς, μάλιστα, μέσα στο κόμμα θεωρείται δεδομένο, με τον κ. Τσίπρα να μην ανοίγει τώρα τα χαρτιά του προκειμένου να μην προκληθούν νέες εσωκομματικές εντάσεις.

Μέχρι να φτάσουμε, εξάλλου, στο συνέδριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να μιλήσει σε ανοιχτές εκδηλώσεις και στους 54 νομούς της χώρας.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, αυτήν τη στιγμή δίνουν έμφαση στην επικοινωνιακή καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών, για τις ανάγκες της οποίας θα χρησιμοποιηθούν ως επί το πλείστον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την πλήρη αναδιοργάνωση του κόμματος, το οποίο σημαίνει και δημιουργία οργανώσεων εκεί όπου αυτές δεν υπάρχουν σήμερα.

Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ονομασίας

Σε σχέση με την αλλαγή ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες του προέδρου σημειώνουν πως ουσιαστικώς δεν τέθηκε ποτέ στην εσωκομματική συζήτηση.

Αναφορικώς με τις διαρροές για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αντίθετοι όχι μόνο με την κατάργηση της απλής αναλογικής, αλλά και με την αύξηση του ποσοστού εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή, καθώς και με την επιστολική ψήφο κι όχι την αυτοπρόσωπη παρουσία στις πρεσβείες και στα προξενεία των απόδημων Ελλήνων.

 

Loading