INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται αλλοίωση του εκλογικού σώματος

Ενωτικός εμφανίστηκε, για μια ακόμα φορά, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο ίδιος σημείωσε με νόημα κατά την εισήγησή του πως ο αντίπαλος δεν βρίσκεται στην Κουμουνδούρου, αλλά στο Μαξίμου και στα υπουργεία και γι’ αυτό ζήτησε μαχητική αντιπολίτευση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το εσωκομματικό μέτωπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει, αν και θα επιχειρήσει αυτές να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Τις παρουσιάζει, άλλωστε, ως την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, αναμένουν με βαθύ σκεπτικισμό την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία για την ψήφο στους απόδημους Έλληνες, την οποία και διαχωρίζουν από την ψήφο εκείνων που έχουν ελληνική υπηκοότητα και ζουν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουν πως οποιαδήποτε αλλαγή στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτούς ομογενείς δεύτερης, τρίτης ή και τέταρτης γενιάς που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα θα συνιστά στην ουσία αλλοίωση της λαϊκής βούλησης, κάτι που θεωρούν ανεπίτρεπτο στο ΣΥΡΙΖΑ κι εκτιμούν πως θα συμφωνήσει μαζί τους και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο ως κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ δεν είχε περάσει ποτέ κάτι παρόμοιο από τη Βουλή.

Βεβαίως, η ανησυχία τους εστιάζεται στην εκτίμηση πως η πλειοψηφία των ομογενών είναι συντηρητικοί στις πολιτικές τους πεποιθήσεις και στο ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν αυτοί που ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για το ποιος θα κυβερνά την Ελλάδα.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να στηρίξουμε τον ομογενειακό ελληνισμό.

Είναι προτιμότερο να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές εκείνοι που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα, αλλά ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα”, μας αναφέρουν οι ίδιες κομματικές πηγές.

21-22 Σεπτεμβρίου η Κεντρική Επιτροπή

Όσον αφορά τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας θα ξεκινήσει περιοδείες ανά τη χώρα αμέσως μετά από την παρουσία του στη ΔΕΘ το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας και για την εγγραφή νέων μελών, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει συγκροτηθεί η Κοινή Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

 

 

 

Loading