INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πασοκογενείς στην πρώτη γραμμή

Μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ να μην γιορτάζουν την 3η του Σεπτέμβρη του 1974- ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ-, ωστόσο αξιοποιούν, μέσω του σχήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, τους πασοκογενείς προκειμένου η επιχειρούμενη διεύρυνση να είναι όσο το δυνατό πλατύτερη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Με βάση, άλλωστε, τη νέα εσωστρέφεια στη Χαριλάου Τρικούπη για το αν πρέπει να ξεχάσουν το ΚΙΝΑΛ και να επιστρέψουν στο “brand name” ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου βλέπουν το έδαφος πρόσφορο για επιθετικές κινήσεις για την προσέλκυση όσο το δυνατό περισσότερων Κεντροαριστερών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμετοχή στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Κοινή Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), η οποία θα επανδρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν τις επόμενες ημέρες τα ονόματα που θα προτείνουν οι συνεργαζόμενοι με το ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση της ΚΟΕΑ, καθώς και των Επιτροπών Πολιτικής Διακήρυξης, Προγράμματος κι Οργανωτικής Ανασυγκρότησης.

Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι των Γιάννη Ραγκούση- ακούγεται και για την θέση του γραμματέα του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ μετά από το συνέδριο-, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Λούκας Κατσέλη, του Στέφανου Τζουμάκα, του Σωτήρη Βαλντέν, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Δημήτρη Χατζησωκράτη, του Νίκου Μπίστη και του Αντώνη Λιάκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν και πρώην μέλη της Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ, ενώ στην ΚΟΕΑ είναι πιθανό να λάβουν μέρος και γνωστά πρόσωπα τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν ενταχθεί ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην Προοδευτική Συμμαχία.

Όλοι αυτοί, εξάλλου, θα έχουν το δικαίωμα εκλογής ως αντιπρόσωποι στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο το Φεβρουάριο.

Ξεκίνησε η ψηφιακή εκπαίδευση

Οι νομαρχιακές συνελεύσεις, εξάλλου, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 14- 15 Σεπτεμβρίου, με τις πρώτες να πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε σχέση με την ψηφιακή ανασυγκρότηση, ενεργό ρόλο θα έχουν οι νομαρχιακές επιτροπές σε όλη τη χώρα, με ανθρώπους τους να λαμβάνουν ήδη ειδική εκπαίδευση επί των νέων τεχνολογιών και για τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας που φιλοδοξείται να βγει στον αέρα στις αρχές Οκτωβρίου, μετά από το φεστιβάλ της Νεολαίας.

 

 

Loading