INTIME

Ο Τσίπρας στην ιταλική εκδοχή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Συνεχίζεται η προετοιμασία στο ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη μεσημέρι σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, υπό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης βεβαίως, με τη συμμετοχή των περισσότερων τομεαρχών του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν η πολιτική κι επικοινωνιακή διάσταση της πρώτης στην ουσία και πέρα από τη Βουλή δημόσιας εμφάνισης του κ. Τσίπρα μετά από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει, ύστερα από σχετική πρόσκληση που έλαβε, στο ετήσιο φόρουμ «Νοημοσύνη για τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ιταλία» το οποίο διοργανώνει ο ευρωπαϊκός οίκος Ambrosetti στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας και συγκεκριμένα στη Villa d’Este.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει το Σάββατο πίσω από κλειστές πόρτες και παρουσία 200 επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο στο τραπέζι για το μετασχηματισμό της Ευρώπης.

Είναι η δεύτερη φορά που θα μετάσχει σε αυτό το συνέδριο, με την πρώτη να ήταν το 2014 όταν ετοιμαζόταν να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει χαρακτηριστικά Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, γι’ αυτό και είχε επικριθεί ιδιαιτέρως από την τότε Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ (Παναγιώτης Λαφαζάνης κ.λπ.) η προ πενταετίας παρουσία του κ. Τσίπρα στο Κόμο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στο συγκεκριμένο φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται από το 1975, συμμετέχουν κι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, κορυφαίοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπουργοί, βραβευμένοι με Νόμπελ επιχειρηματίες, διευθυντές κι εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο προκειμένου να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα μείζονος σημασίας για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της.

Οι ομοτράπεζοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη φετινή χρονιά στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, οι πρώην πρωθυπουργοί επίσης της Ιταλίας Μάριο Μόντι κι Ενρίκο Λέτα, καθώς κι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι και θα συζητήσουν για το μετασχηματισμό της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο τραπέζι θα λάβει μέρος κι ο Ολλανδός εθνικιστής πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς.

Την πρώτη ημέρα της συνόδου θα συζητηθούν παγκόσμια ζητήματα, τη δεύτερη ευρωπαϊκά και την τρίτη ιταλικά.

Loading