INTIME

“Στο εξωτερικό ο Τσίπρας είναι ροκ σταρ κι εδώ τον αγνοούν”!

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και κατά τις επαφές του σε επίσημα φόρα, όπως στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, να αποδομήσει και το διεθνές προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο είναι ισχυρό χάρη κυρίως στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Αυτό, άλλωστε, ισχυρίζονται συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστοποιήθηκε και κατά την παρουσία του το προηγούμενο Σάββατο στο φόρουμ στη λίμνη Κόμο, όπου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, πέραν βεβαίως της αποδοχής από ισχυρές διεθνείς προσωπικότητες.

Στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν τον Τσίπρα σαν ροκ σταρ και στην Ελλάδα τον αγνοούν”, αναφέρουν χαρακτηριστικά με μια δόση παράπονου.

Όπως κι αν έχει, κεντρικός άξονας της ομιλίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα είναι η επίλυση του Μακεδονικού, την οποία άφησε σχεδόν ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δική του παρουσία στη ΔΕΘ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο πατριώτης Μητσοτάκης υποσχέθηκε να εφαρμόσει κατά γράμμα μια συμφωνία που έκαναν οι προδότες”, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές με σκωππτικό τρόπο.

Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας θα δώσει έμφαση και στα ζητήματα της οικονομίας και στα εργασιακά, μνημονεύοντας το δικό του κυβερνητικό έργο, αλλά και τους κινδύνους που έχουν ήδη γίνει ορατοί από την άσκηση πολιτικής από τη σημερινή κυβέρνηση.

Σύσκεψη με βορειοελλαδίτες βουλευτές

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στην Κουμουνδούρου οι συσκέψεις προετοιμασίας υπό τον κ. Τσίπρα για τη ΔΕΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο, νωρίτερα σήμερα Τετάρτη συσκέφθηκε με τους βουλευτές Βόρειας Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το πρωί της Παρασκευής όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Το επίσημο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα ή αύριο Πέμπτη, ωστόσο είναι βέβαιο ότι το πρωί του Σαββάτου θα περιηγηθεί στα περίπτερα της ΔΕΘ, το βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο και την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Loading