INTIME

“Ο Μητσοτάκης καίει ονόματα υποψήφιων ΠτΔ”

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει σειρά συνάντησεων με παραγωγικούς φορείς της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά πολύ πιθανόν και με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Δεν είναι, πάντως, τόσο πιθανή και μια συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τουλάχιστον όχι χωρίς την παρουσία κι άλλων.

Κι αυτό γιατί οι δύο άνδρες μόλις αυτήν την εβδομάδα έσπευσαν να υιοθετήσουν το κυβερνητικό σχέδιο για το μετρό Θεσσαλονίκης, που έχει διχάσει τη νύμφη του Θερμαϊκού.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, εκφράζουν σχεδόν τη βεβαιότητά τους πως δεν πρόκειται να ανανεωθεί η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι κι αλλιώς, δεν τον είχε ψηφίσει ούτε το 2015 και τώρα είναι σε θέση να επιλέξει ένα πρόσωπο του δικού του γούστου για το ανώτατο αξίωμα.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ούτε κάποιο από τα ονόματα που ακούγονται πιο έντονα ως διάδοχοι Παυλόπουλου- Βαγγέλης Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Δαμανάκη και λιγότερο Κώστας Καραμανλής κι Αντώνης Σαμαράς- θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης καίει ονόματα αυτήν τη στιγμή και πράγματι θα αποφασίσει για τον εκλεκτό του σε ένα τρίμηνο από τώρα, όπως άλλωστε είπε και στη ΔΕΘ”, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη και την πολιτική συγκυρία στα τέλη του χρόνου με αρχές του επόμενου:

“Έχει παρελθόν στο να ροκανίζει καρέκλες Μητσοτάκηδων”

Αν αισθάνεται και τότε ισχυρός, τότε μην αποκλείετε να σπάσει το πολιτικό έθιμο και να μην επιλέξει έναν Κεντροαριστερό ή Αριστερό υποψήφιο, αλλά κάποιον Κεντροδεξιό που να εκτιμά πολύ ο ίδιος, αλλά όχι και οι υπόλοιποι, ακόμα και στο κόμμα του.

Αν, πάντως, αποκλείεται να είναι ο υποψήφιος της επιλογής του ο κ. Παυλόπουλος, το ίδιο θα πρέπει να θεωρείται και για τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει παρελθόν στο να ροκανίζει την προεδρική καρέκλα αρχηγών με το επώνυμο Μητσοτάκης”, αναφέρουν δηκτικώς από το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Loading