INTIME

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το σκληρό ροκ ο Τσίπρας

Ως έναρξη της δυναμικής αντιπολίτευσης σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί η σκληρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μετά από τη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη και την Κίνηση Πολιτών που έχει συγκροτήσει προκειμένου να προστατευτούν τα αρχαία, αλλά και η κατασκευή του μετρό της πόλης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να αφήσει υπόνοιες για “ανταλλαγή” από την κυβέρνηση με την ανάδοχο εταιρεία της μη αύξησης των διοδίων στην Αττική Οδό με τις υψηλές αποζημιώσεις που θα λάβει η τελευταία από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του μετρό δίχως υπαιτιότητά της.

Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, πως ο κ. Τσίπρας περιορίστηκε σε μία τυπική- θεσμική συνάντηση με τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου για το μετρό, και δεν έκανε κοινές δηλώσεις μαζί του σε αντίθεση με την αβρή συμπεριφορά του και τις κοινές δηλώσεις με τον κ. Μπουτάρη.

Όσον αφορά τις συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους παραγωγικούς φορείς, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, κομματικές πηγές ενημερώνουν το Politik πως θα ενσωματώσει αρκετές από τις προτάσεις τους στην ομιλία που θα κάνει αύριο βράδυ.  

Το επίσημο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται αύριο Σάββατο με τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΗELEXPO ΔΕΘ και, στη συνέχεια, με το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΘ στα γραφεία της διοίκησης της HELEXPO στις 10:30, ενώ για τις 11:30 έχει προγραμματιστεί περιοδεία του στα περίπτερα της 84ης Έκθεσης.

Στις 19:30 ο πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Νωρίτερα λόγω Μουντομπάσκετ

Η τριήμερη επίσκεψη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται την Κυριακή, με τη συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραθέσει στις 12:30, πάλι στο Βελλίδειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη θα ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι συνήθως λόγω του μικρού και του μεγάλου τελικού του Μουντομπάσκετ την ίδια ημέρα.

Loading