Ο οδικός χάρτης στα χέρια της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Την προσεχή Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει και να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ένα πρώτο δείγμα, εξάλλου, του πώς ακριβώς φαντάζεται ο Αλέξης Τσίπρας την οργανωτική ανασυγκρότηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιαστεί από τον ίδιο κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ «Σπούτνικ» της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27- 28- 29 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει την Κυριακή, 29.

Σε αυτήν την ανοιχτή πολιτική ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει τους άξονες και τις συντεταγμένες της πορείας προς την ανασυγκρότηση.

Η τρίμηνη καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών θα ξεκινήσει ουσιαστικώς από το φεστιβάλ και θα διαρκέσει μέχρι και το Δεκέμβριο.

Όπως πληροφορείται το Politik, ήδη στη Νεολαία έχουν εγγραφεί πάνω από 200 νέα μέλη, αριθμός διόλου ασήμαντος για μια οργάνωση που δεν αριθμούσε μέχρι προσφάτως πάνω από 800 μέλη.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως γίνεται προσπάθεια ώστε να μιλήσει στο Σπούτνικ, το οποίο διοργανώνεται στο Άλσος Γουδή, κι ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος απειλεί την ηγεμονία του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Στο φεστιβάλ, βεβαίως, πέρα από τις πολιτικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν και μουσικές, με το πιο γνωστό όνομα από την ελληνική σκηνή που θα συμμετάσχει να είναι αυτό της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Από την άλλη, δεν λείπουν και οι εσωκομματικές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Οκτωβρίου, όπως έχει προαναγγελθεί.

Είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν ότι για να παρουσιαστεί κάτι σοβαρό απαιτείται τουλάχιστον ένα τρίμηνο ακόμα.

«Όχι στις θεσμικές ακροβασίες για τον εκλογικό νόμο»

Σε σχέση, εξάλλου, με την αναζωπύρωση της συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την παροχή δικαιώματος ψήφου και στους απόδημους, από την Κουμουνδούρου προειδοποιούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε θεσμικές ακροβασίες.

Οι ίδιες κομματικές πηγές, εξάλλου, σημειώνουν με νόημα πως η στήριξη που παρέχει κι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ- όπως αυτό φάνηκε και μετά από τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του- προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι στην κυβίστηση της ΝΔ όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

 

Loading