INTIME

Σε συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλος

Πλήρης είναι η στήριξη που παρέχει η Κουμουνδούρου στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τη Novartis, όπως μας διαβεβαιώνουν κομματικές πηγές, διαψεύδοντας όλα τα δημοσιεύματα που θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

«Η κάλυψη είναι φανερή σε όλες τις δηλώσεις κι ανακοινώσεις που έχουμε βγάλει αυτές τις ημέρες».

Υπάρχουν, όμως, και βουλευτές που δεν είναι σύμφωνοι με την πλήρη ταύτιση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, η οποία φοβούνται πως μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, πάντως, η δήλωση Παπαγγελόπουλου έγινε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο τομεάρχη Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρο Λάππα, ενώ υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση πετά τη μπάλα στην εξέδρα γιατί άλλες είναι οι αιτίες πίσω από τη σπουδή της να συστήσει επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αποκλειστικώς για τον κ. Παπαγγελόπουλο κι όχι και για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο επίσης κατονομάζει ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη κατάθεσή του.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναρωτιούνται γιατί ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε μιλήσει για τον διάδοχό του στην πρώτη κατάθεσή του στην Εισαγγελία, αλλά προφασίστηκε τώρα νέα στοιχεία τα οποία όμως δεν είχε.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν, επίσης, πως η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται και στο αίτημα για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, που έχει κατατεθεί από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή γιατί έχουν βρεθεί ισχυρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του και η οποία θα συζητηθεί μάλλον τον Οκτώβριο, ενώ για τον κ. Παπαγγελόπουλο ακολουθήθηκε διαδικασία «fast track».

Στο μεταξύ, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που διεξαγόταν το απόγευμα της Πέμπτης αναμενόταν να συζητηθεί επί μακρόν το ζήτημα της Novartis, πέρα από την προεργασία για την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, καθώς και για τον τρόπο που θα προχωρήσει η ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών.

Σε κομματικό φεστιβάλ στη Ρώμη

Όπως κι αν έχει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στη Ρώμη όπου θα μιλήσει σε κομματικό φεστιβάλ και θα έχει επαφές και συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει το Σάββατο προκειμένου να προετοιμαστεί για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την Κυριακή κατά την οποία, πέρα από τις τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα μέχρι το συνέδριο του κόμματος, θα γίνει συζήτηση και για τα αίτια της εκλογικής ήττας, καθώς και για το σύνολο της κυβερνητικής εμπειρίας.

Loading