INTIME

Τσίπρας: “Τρομοκράτηση Δικαιοσύνης για Novartis”

Με Novartis ξεκίνησε την εισήγησή του, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα της επικαιρότητας όπως το αναπτυξιακό νομοσχέδιο- το οποίο έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή-, η ΔΕΗ και το Ελληνικό.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Επί των δικών τους αρμοδιοτήτων ο καθένας, επίσης, έκαναν τις ενημερώσεις τους και οι τομεάρχες του κόμματος.

Σε σχέση με τη Novartis, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για κίνηση αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και για νέα προσπάθεια παρέμβασης και τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης.

Η Κεντρική Επιτροπή μαζί με το φεστιβάλ της Νεολαίας

Το μεγαλύτερο, πάντως, κομμάτι της συνεδρίασης αφιερώθηκε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κι αυτά που θα ακολουθήσουν για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διεύρυνσή του.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η Κεντρική Επιτροπή να πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 27 και 28 Σεπτεμβρίου ώστε να συμπέσει- αν κι όχι στον ίδιο χώρο- με το τριήμερο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας, το οποίο στην Κουμουνδούρου θέλουν να είναι πιο αναβαθμισμένο φέτος και να λειτουργήσει κι ως αφετηρία της τρίμηνης καμπάνιας για την εγγραφή νέων μελών.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά κι ανένταχτες προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς- Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή τη μεθεπόμενη Παρασκευή και στο φεστιβάλ τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Στο μεταξύ, έχει αρχίσει η συγγραφή της πολιτικής διακήρυξης η οποία είναι ομαδική δουλειά, ενώ η υπό τον Γιώργο Σταθάκη Επιτροπή Προγράμματος θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή πρώην υπουργών και βουλευτών και θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή.

Όσον αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα, σε δύο περίπου εβδομάδες αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις, αλλά η λειτουργία της θα καθυστερήσει λίγο ακόμα και δεν θα είναι έτοιμη στις αρχές Οκτωβρίου, όπως είχε ειπωθεί αρχικώς, κι αυτό γιατί σε συνεργασία του κόμματος με την ψηφιακή εταιρεία προγραμματιστών θέλουν η δουλειά που θα γίνει να μην είναι ερασιτεχνική και να καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Το συνέδριο, εξάλλου, του κόμματος πρέπει να υπολογίζεται σε πέντε με έξι μήνες από σήμερα, δηλαδή Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, μεταβαίνει στη Ρώμη για να μιλήσει στο φεστιβάλ του αριστερού κόμματος Articolo Uno, στο οποίο συμμετέχουν κι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ’ Αλέμα κι ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αλλά και για επαφές με αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος για το οποίο ανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίας με την Αριστερά ύστερα από την αποχώρηση από αυτό του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Loading