INTIME

Ξανανταμώνουν Τσίπρας-Ζάεφ στα Σκόπια

Στα Σκόπια μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή συνέδριο του βρετανικού περιοδικού Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει την Τρίτη στο ίδιο πάνελ με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, και τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Θέμα της συζήτησης θα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και πώς διαμορφώνει το τοπίο στα Βαλκάνια.

Στο περιθώριο της διοργάνωσης ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με άλλες προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο, πέραν βεβαίως από τους παλιούς του γνώριμους Ζάεφ και Σουλτς.

Όπως έγινε, εξάλλου, γνωστό μετά από τη σημερινή (Πέμπτη) τετράωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος θα παρουσιάσει αύριο, μετά από την παρουσίαση που έγινε στην Π.Γ., στην Κεντρική Επιτροπή (ξεκινά στις 13.30)- θα συνεδριάσει και την Κυριακή στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής- την πολιτική διακήρυξη στο δρόμο προς το συνέδριο.

Αναμένεται, πάντως, να γίνουν προσθήκες σε αυτή από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Novartis-Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

Την Κυριακή θα την παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ της Νεολαίας (19.30, άλσος Γουδή), το οποίο θα λειτουργήσει κι ως επίσημη αφετηρία της τρίμηνης διάρκειας καμπάνιας για την εγγραφή νέων μελών.

Πέρα, εξάλλου, από τα οργανωτικά θέματα, στην Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκαν και θέματα επικαιρότητας, όπως η Novartis, καθώς και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Loading