INTIME

Χαμόγελα στο ΣΥΡΙΖΑ από το φεστιβάλ της Νεολαίας

Κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι είναι στο ΣΥΡΙΖΑ με την προσέλευση των πολιτών στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας στο Άλσος Στρατού στο Γουδή.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Κομματικές πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο για υπέρβαση των προσδοκιών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, φέτος κόπηκαν τα διπλάσια εισιτήρια από πέρυσι.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως δεν θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερη αρχή για την τετράμηνης διάρκειας καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών, αξιοποιώντας την υπεροπλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις νέες γενιές, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Ήδη, άλλωστε, έχουν εγγραφεί πάνω από 5.000 νέα μέλη δίχως να έχει ανοίξει ακόμα η ψηφιακή πλατφόρμα, τα εγκαίνια της οποίας υπολογίζονται γύρω στα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Πέρα, πάντως, από τις νέες τεχνολογίες ώθηση στην εγγραφή νέων μελών αναμένεται να δώσουν οι λαϊκές συνελεύσεις που θα διοργανωθούν στις πρωτεύουσες όλων των νομών, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί να μιλήσει στις περισσότερες εξ αυτών.

Ήδη, εξάλλου, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, περιοδεύει στην Θράκη για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αξιοποιήσει την προσωπική του απήχηση στην κοινωνία προκειμένου να σύρει τους αντιδρώντες στο κόμμα του προς την κατεύθυνση που εκείνος επιθυμεί να πάρει η διεύρυνσή του.

Ανησυχεί η ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ του 1981

Πάντως, δεν είδαν όλοι στην Κουμουνδούρου με καλό μάτι τη σύνδεση της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981 με το ΕΑΜ και το Πολυτεχνείο, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία τους για πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι διαφωνούντες, εξάλλου, επισημαίνουν πως όλοι συμφωνούν με τη διεύρυνση, αλλά το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του κ. Τσίπρα υπενθυμίζουν πως πολλοί από τους περίπου 1.800.000 ψηφοφόρους του Ιουλίου προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους αποξενώσουν και να μην ανοίξουν τις πόρτες τους και σε αυτούς, όπως και σε όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν στην προοδευτική πανστρατιά από τα αριστερά της Αριστεράς έως τα αριστερά της ΝΔ.

Loading