INTIME

Με μπροστάρη τον Τσίπρα στη μάχη της Novartis

Στις 17.00 σήμερα Τρίτη ξεκινά η κοινοβουλευτική μάχη για τη Novartis στην οποία, όπως είναι το πιθανότερο, θα συμμετάσχει κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβεί στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατά τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, όπως έχουν προτείνει 30 βουλευτές της ΝΔ.

Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο Σπύρος Λάππας κι από τη ΝΔ ο Θάνος Πλεύρης, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ το λόγο θα πάρουν και οι Γιάννης Ραγκούσης, Παύλος Πολάκης και Γιάννης Γκιόλας.

Δεν υπάρχει βεβαιότητα για το τι θα πράξει ο κ. Τσίπρας λόγω της απουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο, αν και το πιθανότερο είναι πως αυτό δεν θα τον αποτρέψει από το να τοποθετηθεί επί ενός ζητήματος που τον αφορά και προσωπικώς, έστω κι εμμέσως.

Στη συζήτηση θα μιλήσει βεβαίως κι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, τον οποίο θα υπερασπιστεί κι ο κ. Τσίπρας.

Όπως κι αν έχει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει- η ψηφοφορία αναμένεται τα μεσάνυχτα- την πρόταση για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αφού επιμένει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και του κ. Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του θα τονίσει πως η ουσία του σκανδάλου Novartis είναι η τουλάχιστον πολιτική ευθύνη των υπουργών Υγείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέτρεπαν σε έναν φαρμακευτικό κολοσσό να μοιράζει «μαύρο» χρήμα στην αγορά με το αζημίωτο.

Στο μεταξύ, η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό με αντικείμενο συζήτησης το νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και τον εκλογικό νόμο θα πραγματοποιηθεί, το πιθανότερο, την Παρασκευή στις 11.00 στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

Στα τέλη Οκτωβρίου η ψηφιακή πλατφόρμα

Όσον αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία έχει αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης, τα εγκαίνιά της πηγαίνουν τώρα για τα τέλη Οκτωβρίου, αφού το εγχείρημα αποδεικνύεται δύσκολο στην πράξη:

από τη μία, δηλαδή, να δώσεις το δικαίωμα σε όλους και πρωτίστως στα μέλη- παλιά και νέα- της διαδραστικής ενημέρωσης και συμμετοχής κι από την άλλη του να τηρηθούν οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

 

 

 

Loading