“Αίρουν το αυτοδιοίκητο ΚΕΘΕΑ για χάρη φαρμακευτικών”

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ της Πάτρας- κι όχι μόνο- και οι οικογένειες τοξικοεξαρτημένων συνδέουν την άρση του αυτοδιοίκητου του φορέα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μάλιστα, με τα συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών που προωθούν μεθόδους δήθεν απεξάρτησης με υποκατάστατες ουσίες.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Το Politik συνομίλησε μαζί τους το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν τη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφρασαν τις ανησυχίες τους- ο ίδιος τις μοιράζεται, συμπλέοντας στην άποψη ότι η κυβέρνηση καταργεί ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει-, καθώς και τι σκοπεύουν να πράξουν προκειμένου να μην ορίσει η κυβέρνηση τους εκλεκτούς της στη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, το οποίο στις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες της παρουσίας του υλοποιεί «στεγνά» προγράμματα, δίχως δηλαδή τη χρήση ακόμα και των αποκαλούμενων «μαλακών» ναρκωτικών.

Κι αυτό σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα θεραπευτικά προγράμματα, ακόμα και κρατικά.

Το ΚΕΘΕΑ προχωρεί στην υλοποίηση ολιστικών προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική, την θεραπεία, αλλά και την επανένταξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ποσοστό περίπου 80% καταφέρνει να απεξαρτηθεί και να μην ξανακυλήσει στα ναρκωτικά.

Συμπαράσταση κι από βουλευτές ΝΔ

«Τώρα, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν θα έπρεπε να έχει εφαρμογή στην περίπτωσή μας αφού δεν υπάρχει τίποτα το επείγον, αντικαθίσταται το άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών, με κυβερνητικούς έμμισθους υπαλλήλους.

Τα οικονομικά μας, άλλωστε, ελέγχονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Για όλα αυτά έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θεωρούμε, άλλωστε, πως η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη οφείλεται στο ότι σύντομα θα είχαμε νέες αρχαιρεσίες», μας υπογραμμίζουν η γραμματέας του συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο, Ελισάβετ Καπαγερίδου, και η πρόεδρος, Κωνσταντίνα Μανέτα, ενημερώνοντάς μας πως λόγω των εξελίξεων δόθηκε παράταση στην θητεία της σημερινής διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ υποστηρίζουν πως έχουν τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών κομμάτων, ακόμα και βουλευτών της ΝΔ, ανεξαρτήτως του τι θα πράξουν οι τελευταίοι στη Βουλή όταν έλθει προς κύρωση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω κομματικής πειθαρχίας, οι οποίοι κι εκείνοι δεν αντιλαμβάνονται τους λόγους για τους οποίους προχώρησε η κυβέρνηση στην άρση του αυτοδιοίκητου.

Πηγή φώτο: Andrea Bonetti

Loading