INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Η μπίλια καταλήγει στην εκλογη από τη βάση

Οι εννέα στους δέκα δημοσιογράφους που μου τηλεφωνούν με ρωτούν για τα εσωκομματικά και τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015”, παραπονιόταν στο Politik τις προάλλες ο Αλέξης Χαρίτσης, ωστόσο φαίνεται πως είναι και οι ίδιοι οι προεδρικοί- παλιάς και νέας κοπής- που συντηρούν, για παράδειγμα, το θέμα της εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, επηρεασμένος κι από τις ανά τη χώρα περιοδείες του- σήμερα Τρίτη βρίσκεται στο Ρέθυμνο, χθες στα Χανιά, τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου θα τους επισκεφθεί κάποια άλλη στιγμή-, έχει αποφασίσει να θέσει το σχετικό ερώτημα στο συνέδριο και, εφόσον βεβαίως γίνει αποδεκτό, στη συνέχεια να προχωρήσει η εκλογή του από τα μέλη, παλιά και νέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε λιγότερο από μία εβδομάδα λειτουργίας του www.isyriza.gr έχουν εγγραφεί πάνω από 7.000 νέα μέλη κι αν σε αυτά συνυπολογιστούν άλλα 6.000 μετά από τις εκλογές ο συνολικός αριθμός των άνω των 13.000 δεν περνά απαρατήρητος σε ένα κόμμα εξουσίας που μέχρι πρότινος αριθμούσε μόλις 30.000 μέλη.

Κατά, πάντως, της εκλογής από τη βάση τίθενται οι “53+” με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Χρήστος Σπίρτζης.

Αντιθέτως, υπέρ είναι η Όλγα Γεροβασίλη, η Ρένα Δούρου- ενδεχομένως να κατεβεί υποψήφια σε μία τέτοια περίπτωση- κι ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος έχει ζητήσει και την αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Προοδευτική παράταξη της Αριστεράς”

Στο πλαίσιο, πάντως, των εσωκομματικών ισορροπιών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξακολουθεί στις περιοδείες του να κάνει λόγο για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αριστεράς προκειμένου να μένουν όλες οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιημένες.

Ο ίδιος, μάλιστα, εμφανίζεται ενοχλημένος από τα δημόσια υπονοούμενα που εξακολουθούν να αφήνουν Νίκος Παππάς κι Ευκλείδης Τσακαλώτος ο ένας για τον άλλο.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ενδιαφέρον δημόσιες τοποθετήσεις ανθρώπων που προέρχονται από τη Σοσιαλδημοκρατία και οι οποίοι ζητούν από το ΚΙΝΑΛ να κάνει στροφή προς τα αριστερά, όπως η πρόσφατη Κίνηση των 81 για το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό.

Loading