INTIME

Κοτζιάς: Με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω από ΣΥΡΙΖΑ

Με το ένα πόδι εντός και το άλλο εκτός του νέου ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μείνει ο Νίκος Κοτζιάς.
Σε συνομιλία του με το Politik στο περιθώριο εκδήλωσης για την προοδευτική εξωτερική πολιτική, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως είναι υπέρ των συνεργασιών στον προοδευτικό χώρο.
Του Γιάννη Συμεωνίδη

Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει κι εκδήλωση στις 11 Νοεμβρίου στο Polis Cafe, στο κέντρο της Αθήνας, με συνομιλητές τους Νίκο Βούτση και Παύλο Γερουλάνο.

propoli

Από την άλλη, ωστόσο, διευκρινίζει πως παραμένει επικεφαλής της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, η οποία και θα εξακολουθεί να υπάρχει, ενώ ο ίδιος τουλάχιστον δεν έχει καμία πρόθεση να εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την οργανωτική του ανασυγκρότηση.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο περιθώριο της ίδιας εκδήλωσης η πρώην ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά μας είπε πως ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μοναδικό αποκούμπι- λόγω της αδυναμίας του ΚΙΝΑΛ να εκφράσει κάτι μεγαλύτερο από τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών του- των Κεντροαριστερών, ωστόσο θέλει να δει πρώτα πού πηγαίνει το λεωφορείο πριν επιβιβαστεί σε αυτό, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Η Πολιτική Γραμματεία συζητά το πρόγραμμα

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή αναμένεται η Πολιτική Γραμματεία να συζητήσει το πλαίσιο του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επεξεργάστηκαν ο Γιώργος Σταθάκης, καθώς και πρώην υπουργοί ανάμεσα σε άλλους.

Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, επιθυμεί στην Επιτροπή Προγράμματος να ενταχθούν κι ακαδημαϊκοί κι ευρύτερες προσωπικότητες που μέχρι σήμερα δεν έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνδράμουν το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά την ουσία των προγραμματικών προτάσεων, το συνέδριο, που μάλλον θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, θα κληθεί να επικυρώσει ένα γενικό, ιδεολογικό πλαίσιο.
Η εξειδίκευσή του θα γίνεται καθ’ οδόν προς τις εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτές να πραγματοποιηθούν, γι’ αυτό άλλωστε και η Επιτροπή Σταθάκη θα συνεχίσει τη λειτουργία της και μετά από το συνέδριο.

Κρίσιμες θεωρούνται, όπως κι αν έχει, οι αναφορές που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα στην ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν τριβές και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Loading