INTIME

Τι εισηγούνται στον Τσίπρα για Πολάκη-Τζανακόπουλο

Απόφαση πάνω σε τεντωμένο σκοινί αναμένεται να λάβει ακόμα και σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας για το τι θα πράξει με τη συμμετοχή των εξαιρεθέντων Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis, η οποία ξανασυνεδριάζει αύριο Τρίτη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι το κομματικό παιχνίδι των τελευταίων εβδομάδων ουδόλως ενδιαφέρει τους πολίτες, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Κι ο ίδιος, εξάλλου, εκτιμά πως η κυβέρνηση αναδεικνύει το θέμα προκειμένου να φεύγει η συζήτηση από τις συνέπειες του προσφυγικού- μεταναστευτικού, από τις χαριστικές πράξεις προς ημετέρους- με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαλλαγή των τραπεζιτών από τον κίνδυνο ποινικών διώξεων- κι από την αντεργατική νομοθεσία που ψηφίζει και υλοποιεί.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να αποφύγει χαρακτηρισμούς από τα επιθετικά απέναντι στον ίδιο και στο κόμμα του ΜΜΕ που θα τον εγκαλούν για χρυσαυγίτικες πρακτικές στην περίπτωση που Πολάκης- Τζανακόπουλος εκμαιεύσουν την παρέμβαση του φρούραρχου της Βουλής για να τους απομακρύνει από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Όπως κι αν έχει, είναι φανερό στην Κουμουνδούρου το έλλειμμα στρατηγικής, με την αμηχανία να είναι έκδηλη μετά από τις δύο επιστολές του Κώστα Τασούλα.

Κι αυτό γιατί περίμεναν από τον πρόεδρο της Βουλής μια διαλλακτικότερη στάση.

Με τα σημερινά, πάντως, δεδομένα το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να προτείνει ονόματα αντικαταστατών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του πρώην υπουργού Επικρατείας, με το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

Ακόμα και να παραστεί ο ίδιος

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προταθεί στον πρώην πρωθυπουργό ακόμα και να παραστεί ο ίδιος στη συνεδρίαση της επιτροπής, πρόταση ωστόσο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όπως άλλωστε κι αυτή τη σύσσωμης παράστασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικές πηγές, πάντως, υπογραμμίζουν πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν συμμετέχουν σε κοινοβουλευτικά παιχνίδια με τους θεσμούς.

 

 

 

Loading