INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τη μεσαία τάξη…

Η μεσαία τάξη, η οποία γύρισε την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα συνεχίζει να κατατρύχει την αξιωματική αντιπολίτευση για πολύ καιρό ακόμα.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, δεν στέκονται με σταυρωμένα χέρια.

Όπως πληροφορείται το Politik, έχει συγκροτηθεί ομάδα από νεαρά στελέχη κι όχι μόνο τα οποία θα διερευνήσουν ποιοι ακριβώς αποτελούν τα μεσαία στρώματα, ανεξαρτήτως αν η οικονομική τους κατάσταση και η κοινωνική τους θέση τους κατατάσσει σε άλλες κατηγορίες από αυτή στην οποία πιστεύουν ότι ανήκουν.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Έφης Αχτσιόγλου, Ανδρέα Ξανθού και Θεανώς Φωτίου και υπό την υψηλή εποπτεία βεβαίως του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κομματικά στελέχη υποστηρίζουν πως, για παράδειγμα, σερβιτόροι μέσης ηλικίας που παίρνουν το βασικό μισθό δεν λογαριάζουν τον εαυτό τους ως κομμάτι της εργατικής τάξης, αλλά της μεσαίας.

Την ίδια ώρα, η αρμόδια επιτροπή υπό τον Γιώργο Σταθάκη αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο ούτως ώστε αυτό να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου στην προσυνεδριακή διαδικασία.

Το συνέδριο, επομένως, το οποίο θα εγκρίνει και το πρόγραμμα δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το Μάρτιο.

Όπως κι αν έχει, η συζήτηση γύρω από τις προγραμματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί και μετά από το συνέδριο προκειμένου να είναι περισσότερο φρέσκες όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξάλλου, ξαναχτύπησε, από πολιτική εκδήλωση στο Παγκράτι αυτήν τη φορά, ζητώντας να γίνει στα κομματικά όργανα κριτική για τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Αν και ήταν πιο προσεκτικός από προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τη διεύρυνση, ζητώντας στην ουσία αυτή να πατήσει πάνω σε ιδεολογικές βάσεις.

Εκνευρισμός Τσίπρα με βουλευτές του

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας είναι εκνευρισμένος με τους βουλευτές που αρνούνται να παραχωρήσουν το 40% της αποζημίωσής τους στο κόμμα, καθώς και τρεις από τους πέντε επιστημονικούς συνεργάτες τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους έχει υπενθυμίσει και γραπτώς πως είχαν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο για να μπουν στα ψηφοδέλτια, με τους βουλευτές να ισχυρίζονται πως αυτές οι προβλέψεις δεν ταιριάζουν σε σύγχρονα κόμματα, αλλά σε παλαιοκομμουνιστικά και πως έχουν ανάγκη τόσο τα χρήματα όσο και τους συνεργάτες.

Αναμένεται συνέχεια…

Loading