INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Αφήνουν τη Novartis για την οικονομία

Στασιμότητα στη μείωση των βαρών για τη μεσαία τάξη βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το φορολογικό νομοσχέδιο, η δημόσια διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Με αφορμή, εξάλλου, και τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 στα τέλη του μηνός στην Ολομέλεια της Βουλής στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν αντεπίθεση με αιχμή του δόρατος την οικονομία και τη διάψευση των προσδοκιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη των μεσαίων στρωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιλαμβάνονται στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η επιμήκυνση της αποτελμάτωσης των διαδικασιών της προκαταρκτικής επιτροπής για τη Novartis δεν τους κάνει καλό.

Πιθανότερο σενάριο για την επόμενη συνεδρίασή της, αύριο Τρίτη, είναι είτε να παραστούν οι Παύλος Πολάκης- Δημήτρης Τζανακόπουλος και να αποχωρήσουν κάνοντας “ηρωικές” δηλώσεις είτε να μην παραστούν καν ώστε να προχωρήσει η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή, από την οποία ενδεχομένως να προκύψουν λαβράκια κατά φερόμενων εμπλεκόμενων προσώπων από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου παραχωρούν σήμερα Δευτέρα, στις 13.30, ο γενικός εισηγητής, Γιώργος Κατρούγκαλος, και οι ειδικοί εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της συζήτησης για την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτιμούν πως η επιστολή Τσίπρα για τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων της Novartis με τη μη συμπερίληψη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών “χτύπησε νεύρο” κρίνοντας από τις αντιδράσεις ΝΔ- ΚΙΝΑΛ, οι οποίες αποδεικνύουν πανικό και διάθεση συγκάλυψης αυτού του μεγάλου σκάνδαλου.

Δεν ανησυχούν για “53+”

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν δηλώνουν ανήσυχοι από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διήμερη πανελλαδική διάσκεψη των “53+”, οι οποίοι υπογραμμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να απωλέσει την αριστερή, ριζοσπαστική φυσιογνωμία του.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε όλοι μας“, σχολιάζουν χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ο οποίος πρότεινε τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Αθήνα- πιθανόν τον Ιανουάριο-, το οποίο θα συζητήσει την κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, τα επιτεύγματα, αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις των τεσσεράμισι χρόνων στην εξουσία.

Loading