INTIME

Τι περιλαμβάνει η αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Φρουζή

Στο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της σημερινής (Πέμπτη) δεύτερης ημέρας εξέτασης του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, επιχειρούν να απαξιώσουν τα λεγόμενα του πρώην Mr Novartis με το επιχείρημα “κατηγορούμενος είναι, τι περιμένετε να πει“.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο, και πέρα από όσα υποστήριξαν χθες κομματικές πηγές, υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως σε κανένα σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης στην επιτροπή ο κ. Φρουζής δεν ανάφερε πως πιέστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ειρήνη Τουλουπάκη να “δώσει” δέκα πολιτικά πρόσωπα ούτε του έταξε εκείνη καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, αφού ήταν ήδη κατηγορούμενος και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως θα έχει ενδιαφέρον τι θα απαντήσει ο κ. Φρουζής στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή, καθώς και η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την οποία διαρρέουν πως θα περιέχει πολλές και σημαντικές αποκαλύψεις.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, επιμένουν να αναδεικνύουν την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο, την ανακριτική έρευνα που συνεχίζεται για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο και για δεκάδες ή κι εκατοντάδες γιατρούς, καθώς κι αυτή του FBI, αλλά και το ντοκιμαντέρ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, σχολιάζουν και την υποκρισία ΝΔ- ΚΙΝΑΛ να παραδέχονται τουλάχιστον ότι δωροδοκήθηκαν άνθρωποι της Υγείας, αλλά την ίδια ώρα να αθωώνουν τον κ. Φρουζή και να κάνουν τους ισχυρισμούς του παντιέρα.

Εκνευρισμός για το μανιφέστο “53+”

Στο μεταξύ, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τη διαρροή του μανιφέστου με το οποίο οι 53+ καταθέτουν τις απόψεις τους στον προσυνεδριακό διάλογο και, κυρίως, για την αναφορά περί ριζοσπαστικής Αριστεράς κι όχι κόμματος- σούπερ μάρκετ, αλλά και για τις αιχμές που αφήνει για αρχηγοκεντρικό κόμμα στο οποίο δεν έχουν λόγο τα στελέχη και τα μέλη του.

Στο ίδιο κείμενο καταδικάζεται, επιπλέον, ο όρος “μετασχηματισμός“, αλλά και το “κόμμα του δημοκρατικού- προοδευτικού χώρου“, ενώ ζητείται διασαφήνιση της οικολογικής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν μπορεί να είναι μόνο επικοινωνιακή, αλλά κι αυτοκριτική στα όργανα για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του 2015- 2019.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υπενθυμίζουν με νόημα πως πολιτικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Loading