INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Πηγαίνει διασπασμένος στο συνέδριο

Το βασικό συμπέρασμα που εξήχθη από τη διήμερη πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το κόμμα δεν οδεύει ενωμένο στο συνέδριό του.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, οι προεδρικοί και οι πασοκογενείς να αποτελούν την αναμφισβήτητη πλειοψηφία, ωστόσο οι 53+ και μεμονωμένοι έδειξαν τα δόντια τους κι αυτό το Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που τους χωράει όλους ανεξαιρέτως, στην αλλαγή της ονομασίας του και την εκλογή προέδρου από τη βάση.

«Γίναμε συνέδριο ΠΑΣΟΚ», ψιθύριζαν, άλλωστε, αρκετοί στα πηγαδάκια του ΣΕΦ με αφορμή την παρουσία πολλών στελεχών στην ΚΕΑ με αναφορά στο πάλαι ποτέ Κίνημα.

Κερασάκι στην τούρτα είναι σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί σκληρή κριτική και στην ηγεσία για την ήττα στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ζητά περισσότερη Αριστερά, ανασυγκρότηση με δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ των πολλών κι όχι των παλιών.

Μιλώντας, μάλιστα, το Politik με εκπροσώπους της υποστήριξαν πως το κείμενο θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο σκληρό!

Ανάμεσα σε άλλα, η Νεολαία καταγγέλλει την προσπάθεια παρέμβασης και φραξιονιστικής δράσης πρώην υπουργών και νυν βουλευτών στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, στο όνομα προσωπικών και ιδιοτελών στρατηγικών και δημιουργίας προσωπικών μηχανισμών, να διαβάλει τη δημοκρατική λειτουργία της Νεολαίας και το καταστατικό της στο δρόμο προς το δικό της συνέδριο στις αρχές Μαρτίου.

«Αρμόδιο όργανο η Κεντρική Επιτροπή»

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι αρκετοί εκείνοι που υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αρμόδιο όργανο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου είναι η Κεντρική Επιτροπή, θέλοντας να υποβαθμίσουν την αξία της ΚΕΑ για την οποία ζητούν από την Πολιτική Γραμματεία να καθορίσει επακριβώς τις αρμοδιότητές της.

Όπως κι αν έχει, οι παρασκηνιακές ζυμώσεις όλων των αντίπαλων τάσεων συνεχίζονται αδιάκοπα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό συνέβη τις προηγούμενες ημέρες τόσο με το προεδρείο των 53+ όσο και με τους καραβελίστας (Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Παύλος Πολάκης και λοιποί προεδρικοί, είχαν πρωτοσυνεδριάσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, εξού και το όνομα), οι οποίοι συνηθίζουν να συνεδριάζουν εκτός Κουμουνδούρου.

Loading