INTIME

Τσίπρας: Αισθάνεται δικαιωμένος για τα social media

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Αμπντουλάχ Γκιουλ στο περιθώριο της διάσκεψης του Αραβικού Ινστιτούτου Επιχειρηματιών στην Τυνησία.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας όχι μόνο έχει κρατήσει αποστάσεις εδώ και καιρό από τον διάδοχό του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ετοιμάζεται να ενώσει δυνάμεις και με τον αντίπαλό του Αλί Μπαμπατζάν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του την Παρασκευή, υπενθύμισε με νόημα πως η Τουρκία οφείλει να ξαναβρεί το μεταρρυθμιστικό οίστρο των αρχών της δεκαετίας του 2000, όταν κι ο κ. Γκιουλ βρισκόταν στο άρμα του AKP του κ. Ερντογάν.

Στο εσωτερικό μέτωπο, ο κ. Τσίπρας αισθάνεται δικαιωμένος από τις τελευταίες εξελίξεις για την πρόθεσή του να αξιοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση του αντιπολιτευτικού λόγου και των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάδειξη των αστυνομικών ακροτήτων με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη και του 80χρονου διοικητή νοσοκομείου αποτελούν τα πιο πρόσφατα παραδείγματα όπου τα social media επέβαλαν την ατζέντα τους πάνω στην «ένοχη σιωπή» των κυρίαρχων και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Γι’ αυτό κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στη βελτίωση της διαδικτυακής πλατφόρμα isyriza.gr ούτως ώστε να δίνεται στα μέλη η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε ζητήματα καθημερινότητας, αλλά και στον εσωκομματικό διάλογο ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή άνοιξη.

Θα ζητήσουν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για προσφυγικό

Ωστόσο, κι ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει την αυτονομία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το δικό του κόμμα.

Πιστεύει, όμως, ότι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντιπολίτευση διευκολύνει τη συσπείρωση δυνάμεων, ιδίως ανάμεσα στη νεολαία, που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τις κυβερνητικές πρακτικές καταστολής κι όχι μόνο.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, θα συνεχίσουν να «σηκώνουν» τη διαχείριση του προσφυγικού, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης- προφανώς για να μείνει εκτός κάδρου- δεν έχει επισκεφθεί ούτε ένα καμπ, αλλά και το ότι ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να σταλεί ένα κοινό εθνικό μήνυμα στις Βρυξέλλες.

Loading