INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: «Το ΚΙΝΑΛ θα την πατήσει από το μικρομεγαλισμό του»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστω και κατ’ ιδίαν, για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και κυρίως τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να ακούσουν από τον Αμερικανό πρόεδρο, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει με τον κ. Μητσοτάκη, σαφή αναφορά στήριξης στον αγωγό East Med.

Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουν αποτυχημένη την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο.

Υπερηφανεύονται, ωστόσο, πως η σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζει τη συμβολή της προηγούμενης στην τροχιοδρόμηση του East Med.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτσι κι αλλιώς πάντως θα προτιμούσε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ώστε η πολιτική ηγεσία του τόπου να ζυμωθεί εκ του σύνεγγυς για τα ελληνοτουρκικά.

Ο ίδιος, εξάλλου, αναμένει να έχει μια πρώτη ενημέρωση και για τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη ως προς τον εκλογικό νόμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την προεδρολογία, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι το Μαξίμου συνδέει το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με τον εκλογικό νόμο, κάνοντας λόγο για παζάρια κάτω από το τραπέζι με το ΚΙΝΑΛ.

Γι’ αυτό και καλούν τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει το συντομότερο την απόφασή του, δίχως να την εμπλέκει με τον εκλογικό νόμο.

Όπως κι αν έχει, ζητούν συναίνεση σε όλα αυτά τα θέματα, ενώ μεταφέρουν την πληροφόρησή τους πως κι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα εκφράσει και δημοσίως τη δυσφορία του στην περίπτωση που καθυστερήσει κι άλλο η δημοσιοποίηση της απόφασης Μητσοτάκη και συνεχιστεί η ονοματολογία που προσβάλλει πέρα από τον θεσμό και τον ίδιο προσωπικώς.

Κλιμακώνεται η εσωκομματική αντίδραση

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, εκτιμούν πως στο τέλος θα προκύψει ρήγμα ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ γιατί η Χαριλάου Τρικούπη ζητά περισσότερα από όσα αναλογούν στο μέγεθός της λόγω του μικρομεγαλισμού που εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει.

Όσον αφορά τον προσυνεδριακό διάλογο, αναμένεται με την επιστροφή από την εορταστική διάθεση να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για το μη δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκαν η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και το Πολιτικό Συμβούλιο, για τα οποία υποστηρίζει πως ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο δεν δικαιούνται να έχουν κεντρικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το συνέδριο του Μαΐου.

 

 

 

Loading