ΑΘΗΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/eurokinissi)

Έρχεται νέα ρύθμιση για τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων

Νέες αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητιέται στην επιτροπή της βουλής οι οποίες αποσκοπούν στην απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.

Άρση της υποχρεωτικής εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο στις νεόδμητες οικοδομές περιλαμβάνει διάταξη του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ.

propoli

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν είναι ρεαλιστική αφού όπως τόνισε ένα κτίριο αναμένεται να καλύψει ανάγκες για 50 έως και 80 χρόνια, ενώ το φυσικό αέριο προβλέπεται να παίξει καθαρά μεταβατικό ρόλο.

Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η καλή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες όπως τη γεωθερμία, τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και τις αντλίες θερμότητας.

«Είναι λάθος λοιπόν να παίρνουμε και να διατηρούμε μία τεχνολογική απόφαση και να υποκαθιστούμε την αγορά με μία δική μας μονομερή τεχνολογική απόφαση, όπως είναι ότι θα βάζεις υποχρεωτικά φυσικό αέριο, κατά μείζονα λόγο που είναι ένα αέριο μετάβασης και δεν θα μείνει με τίποτε στη διάρκεια της ζωής αυτών των νέων οικοδομών» ανέφερε.

Δείτε επίσης: Σκυλακάκης: «Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα η ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων»

Loading