(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ασφυκτική πίεση που νιώθει ο Μητσοτάκης και η μείωση της ψαλίδας από τον Αλέξη Τσίπρα

Όποιος παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό στις δημόσιες τοποθετήσεις του διαισθάνεται αμέσως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει και λειτουργεί υπό ασφυκτική πίεση.

Η μείωση της ψαλίδας από τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα που υπάρχει στον πολιτικό «αέρα», του δημιουργεί μια πολιτική ανασφάλεια η οποία θα γίνεται ολοένα μεγαλύτερη στο δρόμο προς τις διπλές κάλπες. Γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία, όπως έκανε χθες από την Αχαΐα, θέτει διλήμματα στην κοινωνία μιλώντας για καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες.

Το κεντρικό νόημα του πολιτικού στίγματος που εξέπεμψε χθες ήταν πως δεν υπάρχουν διπλές εκλογές παρά μόνο εθνικές εκλογές, που πρώτα θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και στη συνέχεια θα ισχυροποιήσουν την επιλογή της κοινωνίας. Απόδειξη, δηλαδή, του άγχους που έχει καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου και της έντασης που προκαλεί η απλή αναλογική, την οποία αποκάλεσε «ύπουλη παγίδα». Και το μήνυμα του ήταν σαφές: «Δεν υπάρχει συνεπώς χώρος, ούτε για αδιαφορία, ούτε για αδράνεια. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, δεν έχει ανάγκη ούτε από χαλαρές ψήφους, ούτε από θολά μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν είτε σε πολιτικές τερατογεννέσεις, είτε σε αδιέξοδους συσχετισμούς. Και σίγουρα δεν μπορεί, δεν πρέπει σε αυτή την συγκυρία, αποφάσεις, δράσεις μιας Κυβέρνησης να ατονούν και να χάνονται στους διαδρόμους κομματικών παζαριών».

Αποκρυστάλλωσε τα προεκλογικά διλήμματα

Με την ευκαιρία φρόντισε να αποκρυσταλλώσει τα προεκλογικά διλήμματα. «Το δίλημμα είναι: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μία πορεία ανάπτυξης η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών, προσελκύει επενδύσεις ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά: των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών, των συνταξιούχων οι οποίοι έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ; Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης της άμυνας της χώρας ή θα αρχίσουμε να λέμε κουβέντες του αέρα, ότι θα ακυρώσουμε την ελληνογαλλική συμφωνία και δεν θα παραλάβουμε τα Rafale και τις Belharra, όπως πρόσφατα ακούστηκε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Και τελικά ποια Παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης: Στην όχθη του λαϊκισμού και του ελιτισμού οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας