Η πανδημία δοκιμάζει τη σχέση εμπιστοσύνης πολιτών-Μητσοτάκη

Η πανδημία δεν δοκιμάζει μονάχα τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πολιτών και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

propoli

Ο χαλαρός τρόπος με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει το δεύτερο lockdown έχει προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου, αφού τα εύσημα που αποδόθηκαν στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού γίνονται στη δεύτερη φάση του κινήσεις αμφισβήτησης, οι οποίες αποτυπώνονται στα μαζικά sms  που στέλνονται στο 13033.

Την ίδια στιγμή η “μαύρη” λίστα με τους καταγεγραμμένους θανάτους από τον κορωνοϊό μεγαλώνει, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Σήμερα, στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσει το ξίφος του με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ομιλία του θα απαντήσει με σφοδρότητα και επιχειρήματα στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για τις “παραλείψεις” της κυβέρνησης, κάνοντας ειδική αναφορά στην προκλητική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανταπαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τους ανεύθυνους και λαϊκίστικους ισχυρισμούς τους δεν πλήττουν την κυβέρνηση, αλλά στρέφονται εναντίον του Ε.Σ.Υ., του ανθρώπινου δυναμικού του και των πολιτών.

Απαντήσεις με επιχειρήματα και στοιχεία

Μάλιστα, θα παραθέσει και συγκριτικά στοιχεία τα οποία, όπως θα αναφέρει, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Ειδικότερα:

-Οι επαγγελματίες υγείας από 88690 που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασαν τον Σεπτέμβριο του 2020 στους 100.984.
-Οι Μ.Ε.Θ. από 557  που ήταν τον Ιούνιο του 2019 έχουν φτάσει σήμερα στις 1.082 σε όλη τη χώρα και θα προστεθούν άλλες 234 μέχρι το τέλος του χρόνου.

 -Οι κλίνες Covid-19 σε όλη τη χώρα φτάνουν σήμερα 4.590.
-Σημαντική είναι η συνεισφορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς σε όλη την επικράτεια υπάρχουν 224 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Κέντρα covid, στα οποία έχει διενεργηθεί το 30,03% των τεστ.

Επίσης, μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά στη χώρα μας δυο  εκατομμύρια (pcr και rapid). Τον Μάρτιο γίνονταν καθημερινά 982 τεστ, τον Αύγουστο 11.366 και το Νοέμβριο 22.492 τεστ κατά μέσο ημερησίως. Σημαντική βοήθεια προσφέρουν στην διενέργεια των τεστ και της ιχνηλάτησης οι 500 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει 13.500 αποστολές σε όλη την Ελλάδα και έχουν πραγματοποιήσει 450.000 τεστ.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς Τσίπρα ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση θανάτων στη χώρα μας κατά το τελευταίο διάστημα, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι το ποσοστό θνητότητας που καταγράφεται στην Ελλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις χώρες της Βόρειας Αμερικής, είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, η θνητότητα στις Μ.Ε.Θ. της χώρας μας  κυμαίνεται στο 35-37%, ποσοστό πολύ μικρό σε σχέση με άλλες χώρες και αντιστοιχεί σε 60 ασθενείς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων. 

Loading