Κουτσούμπας: «Οι δήμοι υποχρηματοδοτούνται»

Πολλές οι αρμοδιότητες στους δήμους – Πενιχρή χρηματοδότηση – Δεν εξυπηρετείται ο λαός

Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της Πάτρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα, απέναντι στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, καθώς και μέσα στη Βουλή, μαζί με τα άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα, γιατί πραγματικά χρειάζεται να επιλυθούν καίρια ζητήματα που οι δήμοι τα θέλουν και τα ζητούν. Όμως, είναι ζήτημα της κεντρικής εξουσίας, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιων συμφέροντα θέλει να υπηρετεί».

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στο πλευρό της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου και θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Δημάρχου της Πάτρας τόνισε: «αποτελεί πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των πολιτικών που έρχονται σαν συνέχεια όλων αυτών των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων που έγιναν στον τομέα αυτό».

Οι κυβερνήσεις έχουν δώσει αλλεπάλληλα στους δήμους πάνω από 200 αρμοδιότητες και καθήκοντα, χωρίς όμως την απαραίτητη χρηματοδότηση και ως εκ τούτου μιλάμε ουσιαστικά για υποχρηματοδότηση». «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει ουσιαστικά και να υπηρετήσει τα συμφέροντα για τα οποία τον έχει εκλέξει ο λαός της Πάτρας, όπως βέβαια το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δήμους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «αυτή η υποχρηματοδότηση οδηγεί σε έλλειψη προσωπικού για να γίνουν έργα και να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο λαός».

Μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, προσλήψεις με ευθύνη του Κρατικού μηχανισμνού και της κυβέρνησης, αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, είναι οι προτάσεις του γενικού γραμματέα.

Ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας από τη μεριά του είπε ότι «ενημερώσαμε τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, όπως η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και η πλήρης χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και την ικανοποίηση των οξυμένων λαϊκών αναγκών».

Τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο κ. Κουτσούμπας

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με την επιτροπή πυρόπληκτων και το ΔΣ της Κοινότητας Σουλίου.

Στις έξι και μισή το απόγευμα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος».

Δείτε επίσης: Πάτρα: Απεγνωσμένοι οι γιατροί Καραμάνδειο Νοσοκομείο – Έστειλαν επιστολή για τις τεράστιες ελλείψεις