Ν. Καραγιαννακίδης: Απαιτείται άμεσα η ουσιαστική ενίσχυση του ΑΤ Λευκού Πύργου

Με αφορμή τις καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την υποστελέχωση του κεντρικότερου αστυνομικού Τμήματος στην καρδιά της πόλης ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δραματική υποστελέχωση ενός αστυνομικού Τμήματος που έχει ως πεδίο ευθύνης το κέντρο της Θεσσαλονίκης σημαίνει την παράδοση της πλατείας – συμβόλου της πόλης, της πλατείας Αριστοτέλους, στην εγκληματικότητα. Ενώνω τη φωνή μου με εκείνη των αστυνομικών υπαλλήλων και ζητώ από την Πολιτεία να τους ακούσει, να σταματήσει επιτέλους η απασχόληση των αστυνομικών σε πάρεργα, να ενισχυθεί ουσιαστικά με έμψυχο δυναμικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να λειτουργήσει το ΑΤ Λευκού Πύργου, όπως και όλα τα υπόλοιπα αστυνομικά τμήματα σύμφωνα με το οργανόγραμμα που υπάρχει.

Προφανώς δεν εξυπηρετείται στην ολότητα του το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, όταν σύμφωνα με την ΕΑΥΘ, το Τμήμα έχει οργανική δύναμη 333 άτομα, πλην όμως, η παρούσα δύναμη είναι μόλις 245 αστυνομικοί. Πόσο μάλλον δε, όταν το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι επιφορτισμένο με την τήρηση της τάξεως σε μια περιοχή  όπου η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και ο διασυρμός της εικόνας της Θεσσαλονίκης στους επισκέπτες δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Πρέπει να ακούσουν οι ιθύνοντες την κραυγή αγωνίας κατοίκων και καταστηματαρχών, οι οποίοι ζουν καθημερινά με το φόβο, καθώς το ιστορικό κέντρο της πόλης υποβαθμίζεται σε γκέτο, με την ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών αλλοδαπών που ασχολούνται με το παρεμπόριο και όχι μόνο.

Απαιτείται έμπρακτα σεβασμός απέναντι στους Έλληνες Αστυνομικούς, οι οποίοι διεκδικούν το ελάχιστο, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ώστε να επιτελέσουν απερίσπαστοι με ευσυνειδησία το καθήκον τους. Τα προβλήματα δε λύνονται με ευχολόγια. Θυμίζω πως τρία χρόνια πριν, η ΕΑΥΘ κατήγγειλε από τότε  πως «στο πιο πολύβουο κομμάτι της Θεσσαλονίκης, το 65% των Αστυνομικών καθημερινά απασχολείται στη φύλαξη στόχων». Εύχομαι και ελπίζω, αυτή τη φορά να δοθούν λύσεις».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έρχονται 16 νέα αεροπορικά δρομολόγια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2022