(EUROKINISSI)

Παραμένει «ζωντανό» το σενάριο του ανασχηματισμού μετά τη ΔΕΘ

Στην πολιτική γίνεται πολύ συχνά συζήτηση για τον «κατάλληλο χρόνο» ο οποίος καθορίζει πολλές φορές τις εξελίξεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισε ξανά να αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος για έναν ανασχηματισμό που θα δώσει ώθηση στο κυβερνητικό έργο. Το σενάριο παραμένει «ζωντανό» και εκ των πραγμάτων οριοθετείται για μετά τη ΔΕΘ. Το κατά πόσο θα δώσει νέα πνοή στην Κυβέρνηση είναι μια μεγάλη συζήτηση, δεδομένου ότι η ακρίβεια «καίει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μην περιμένετε εντυπωσιακές αλλαγές στην κυβερνητική σύνθεση. Λίγες και καλές θα είναι, από αυτές που συνηθίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τους βουλευτές της ΝΔ έχουν χαμηλές προσδοκίες αφού γνωρίζουν πως όσοι περάσουν την πόρτα της Κυβέρνησης θα προέρχονται κυρίως από το χώρο του κέντρου και ειδικότερα από εκείνο του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται για πολιτικές μετεγγραφές, αλλά κυρίως για πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει από τη Χαριλάου Τρικούπη και βλέπουν το πολιτικό τους μέλλον προς την πλευρά της Πειραιώς.

propoli

Ανασχηματισμός με μετεγγραφές

Δυο τέτοια ονόματα, για παράδειγμα, είναι οι Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Μανιάτης, οι οποίοι συχνά-πυκνά επικροτούν την πολιτική Μητσοτάκη και έχουν ερίσματα στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ προς το οποίο τρέφει μια συμπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο χώρο του κέντρου, άλλωστε, δεν έχει άλλη «δεξαμενή» να αντλήσει στελέχη από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης επικεντρώνεται στα λεγόμενα παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στο καλάθι των παροχών που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, αυτό αναμένεται να είναι γεμάτο. Στο Μέγαρο Μαξίμου σβήνουν και γράφουν ενόψει της ομιλίας το βράδυ του Σαββάτου, με την έμφαση να δίνεται κυρίως στο ζήτημα της ακρίβειας. Το νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα κυμανθεί περίπου στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι των αρχικών εκτιμήσεων που ανέφεραν για 8.5 δισεκατομμύρια. Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στην Ε.Ε. σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν αλλά και οίκων αξιολόγησης.

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι πολύ απλά ο λογαριασμός δεν βγαίνει για χιλιάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι βλέπουν το μισθό τους να τελειώνει τις πρώτες δυο εβδομάδες του μήνα. Και ως γνωστόν η οικονομία είναι αυτή που κρίνει τον τελικό νικητή κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Και στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα.

Δείτε επίσης: Θ. Καράογλου: «Πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο ο κ. Μπαράν να παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Loading