Υπ. Υγείας: Άμεσες ενέργειες μετά τη συνάντηση με ΕΙΝΑΠ – Κατά προτεραιότητα προκήρυξη για αναισθησιολόγους

Προκηρύσσονται άμεσα θέσεις αναισθησιολόγων κατά προτεραιότητα για το Αγία Σοφία, ενώ έως ότου ολοκληρωθεί θα γίνει μετακίνηση αναισθησιολόγων

Άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αποφάσισε το υπουργείο Υγείας μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με αντιπροσωπείες της ΕΙΝΑΠ και του νοσοκομείου.

Προκηρύσσονται άμεσα θέσεις αναισθησιολόγων κατά προτεραιότητα για το Αγία Σοφία, ενώ έως ότου ολοκληρωθεί θα γίνει μετακίνηση αναισθησιολόγων, ώστε να λειτουργήσει άλλη μια θέση χειρουργείου.

Η συνάντηση του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα με την ΕΙΝΑΠ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΙΝΑΠ και 5μελή Επιτροπή από το Παίδων Αγία Σοφία για το θέμα των αναισθησιολόγων.

Κατά τη συνάντηση και μετά από προτάσεις της ΕΙΝΑΠ αποφασίστηκαν οι άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα:

  • Η προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις θα γίνει κατά προτεραιότητα
  • Η ενίσχυση του νοσοκομείου θα γίνει με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία θα επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 3.720 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία