Έδιωξε τον Λοπετέγκι από την εθνική Ισπανίας ο πρόεδρος!

Καζάνι που βράζει θυμίζει το στρατόπεδο της εθνικής Ισπανίας, μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, καθώς ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Λουίς Ρουμπιάλες, έδιωξε τον Ζουλιέν Λοπετέγκι, λόγω της συμφωνίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (12/6), οι «μερέγκες» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ισπανίας, ο οποίος επρόκειτο να καθίσει στον πάγκο τους μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με τους «φούριας ρόχας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Άπαντες θεώρησαν, πως ο Λοπετέγκι θα οδηγήσει κανονικά τους Ισπανούς στο Μουντιάλ και εν συνεχεία θα αναλάβει τα καθήκοντά του στους πρωταθλητές Ευρώπης. Υπολόγιζαν, ωστόσο, χωρίς τον… ξενοδόχο και εν προκειμένω τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος αποφάσισε να διώξει άμεσα το Βάσκο προπονητή.

Στήριξαν Λοπετέγκι οι παίκτες

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν στην απόφαση του Ρουμπιάλες και προσπάθησαν να αλλάξουν την απόφασή του. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του αρχηγού της ομάδας –και της Ρεάλ Μαδρίτης- Σέρχιο Ράμος: «Εδώ δεν είναι σύλλογος, εδώ ήλθαμε να πάρουμε το Μουντιάλ».

Ανένδοτος ο πρόεδρος

Παρά τις παραινέσεις των παικτών, ο Ρουμπιάλες ήταν ανένδοτος και απέλυσε το Βάσκο τεχνικό, εξηγώντας: «Ευχαριστούμε τον Ζουλέν για ό,τι έκανε και γιατί είναι ένας από τους μεγάλους υπεύθυνους για το γεγονός ότι είμαστε στη Ρωσία. Είμαι υποχρεωμένοι να τον απολύσουμε. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους του εργαζόμενους της ομοσπονδίας. Υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώνουμε».

Loading