Έτοιμος να βγάλει δελτίο ο Ουάμπα

Μπορεί να περίμενε υπομονετικά μέχρι να έρθει αυτή η ώρα όμως ο Κρις Ουάμπα πιθανότατα θα φορέσει τη φανέλα του μπασκετικού Άρη, χάρη στο νέο αθλητικό νόμο.

propoli

Να σημειωθεί ότι 18χρονος Κονγκολέζος κάνει προπονήσεις με τους «κίτρινους» από την αρχή της χρονιάς και περίμενε υπομονετικά την απόφαση της αίτησης πολιτικού ασύλου που έχει καταθέσει στην Ελλάδα, όχι μόνο για να μπορέσει να παραμείνει στη χώρα νόμιμα, αλλά και για να μπορέσει να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο «ενισχύεται η κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων μέσω του αθλητισμού επιτρέποντας τη συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών με νόμιμη διαμονή στη χώρα, στα πανελλήνια διασυλλογικά πρωταθλήματα και τους αγώνες Κυπέλλου».

Τούτο σημαίνει ότι εάν κάποιος μετανάστης καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο, τότε μπορεί άμεσα να αποκτήσει δελτίο επαγγελματία αθλητή, χωρίς να περιμένει την τελεσίδικη απάντηση για την αίτηση.

Έτσι ο Κρις Ουάμπα θα μπορέσει να βγάλει δελτίο στον Άρη και θα περιμένει την οριστική απόφαση για την αίτηση. Ο 18χρονος είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο από την ΚΑΕ Άρης, με την ιστορία του να έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, καθώς έφτασε με λέμβο από την Τουρκία στη Λέσβο και από στη Θεσσαλονίκη.

Loading