Αήττητος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, έπεσαν ΠΑΣ-Απόλλων, μπαράζ ο ΟΦΗ

Οι Ηπειρώτες ηττήθηκαν με 2-0 από τον ΠΑΟΚ και υποβιβάστηκαν οριστικά στην Super League 2 μετά από το 2010! Κάπως έτσι, ακολούθησαν τον δρόμο του Λεβαδειακού και του Απόλλωνα Σμύρνης και θα αγωνίζονται… παρέα στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία από τη νέα σεζόν.

propoli

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ (06/05)

Την ίδια ώρα, ο ΟΦΗ μπορεί να επικράτησε 2-0 στην έδρα του Ατρόμητου, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο και έτσι οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την 13η θέση! Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Χάιμε Βέρα θα συμμετέχει στα μπαράζ (σσ. διπλές αναμετρήσεις) με τον Πλατανιά, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην Football League.

Ο νικητής που θα προκύψει από το ζευγάρι θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Super League και ο χαμένος στην Super League 2.

Τρένο ο πρωταθλητής

Με τον Δημήτρη Πέλκα να μοιράζει τις δύο ασίστ σε Άκπομ (60’) και Σάκχοφ (79’) ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με μια ακόμα νίκη, την 26η του στο πρωτάθλημα και μαζί με τις τέσσερις ισοπαλίες, τελείωσε τη σεζόν αήττητος για την κατάκτηση του 3ου τίτλου. Ο ΠΑΣ έπεσε για 7η φορά στην ιστορία του στην Β’ Εθνική Κατηγορία ή Super League όπως ονομάζεται πλέον.

Δυστυχώς δεν έλειψε η ένταση, αφού μετά το 1ο γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά και μετά το 2ο, οι οπαδοί του ΠΑΣ έξαλλοι για τον υποβιβασμό της ομάδας, πέταξαν καπνογόνα και βεγγαλικά. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ο Σιδηρόπουλος υποχρεώθηκε να διακόψει ξανά το ματς, την ώρα που οι οργανωμένοι των Ηπειρωτών είχαν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Γλυκό φινάλε για Ολυμπιακό

Με τον Νάτχο να παίρνει την… μπαγκέτα του Φορτούνη, οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-0 στη Λάρισα και ολοκλήρωσαν με 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με την καλύτερη επίθεση.

Αγριεμένη για κούπα η ΑΕΚ!

Ιδανικό φινάλε στο πρωτάθλημα -στέλνοντας μήνυμα και για το Κύπελλο- έκανε η ΑΕΚ! Καθαρίζοντας με άνεση 3-0 τον Λεβαδειακό, κλείδωσε την τρίτη θέση και έδειξε σε ετοιμότητα για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Παρέμεινε ο Αστέρας

Την παραμονή του στη Super League εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος στην 30ή και τελευταία αγωνιστική επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου, ο οποίος ήταν βαθμολογικά αδιάφορος και κατετάγη στην 6η θέση της κατάταξης. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν ο Παπαγεωργίου στο 24΄ με αυτογκόλ, ο Ιγκλέσιας στο 59΄ με πέναλτι και ο Καλτσάς στο 83΄.

Στα μπαράζ ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League, αλλά η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πανιωνίου τον έστειλε σε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία, απέναντι στον γειτονικό Πλατανιά Χανίων (τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα στη Football League).

Ο Νέιρα στο 21΄ και ο Σάσι στο 74΄ πέτυχαν τα γκολ για την κρητική ομάδα, τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν με αρνητικό αποτέλεσμα μία εξαιρετική χρονιά, που τους βρίσκει στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης και τους εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για το Europa League.

Αντίο με “τεσσάρα” ο ΠΑΟ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε εύκολα, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, τον Παναιτωλικό με 4-0, στο Ολυμπιακό στάδιο, στην 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε τη νίκη με τα γκολ των Χατζηγιοβάνη (14′ πεν.), Μακέντα (19′, 40′) και Εμμανουηλίδη (81′).

“Πολυβόλο” ο Άρης

Ο Άρης συνέτριψε με 7-2 την Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης σε αγώνα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League. Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αφού ο Άρης είχε εξασφαλίσει την 5η θέση και η Ξάνθη την παραμονή της.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κάστρο (15 πέν.), Γκαρσία (33΄, 82΄), Ντιγκινί (69΄, 78΄), Κορχούτ (73΄) και Σιώπης (90+4΄ πέν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιουνές (27΄) και Ντουρίτσκοβιτς (50΄). Ξάνθη

Στην 8άδα η Λαμία

Με ήττα μέσα στην Ριζούπολη αποχαιρέτησε την Super League ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης, καθώς την 30η και τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε με 3-0 από την Λαμία, η οποία τερματίζει για πρώτη φορά στην πρώτη 8άδα του πρωταθλήματος.

Ο Μπαράλες με πέναλτι στο 50΄, ο Μπερτόλιο στο 62΄ και το αυτογκόλ του Οριουέλα στο 70΄ διαμόρφωσαν μέσα σε ένα εικοσάλεπτο το τελικό αποτέλεσμα.

Η Βαθμολογια

Loading