Αδειοδοτήσεις: Άκυρο σε Παναθηναϊκό και… Πανιώνιο!

Aρνητική θα είναι η εισήγηση της διεύθυνσης αδειοδότησης της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως άλλωστε αναμενόταν και προέκυπτε απ’ όλα τα στοιχεία που είναι μέχρι τώρα γνωστά.

propoli

Όμως η διαδικασία αδειοδότησης που αφορά τα κριτήρια της UEFA για ευρωπαϊκή συμμετοχή, έκρυβε και εκπλήξεις, αφού σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει τελικά και ο Πανιώνιος, για τον οποίο υπάρχει επίσης αρνητική εισήγηση!

Ειδικότερα, το θέμα αφορά τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος δεν έχουν κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως τα κριτήρια και για την εγχώρια αδειοδότηση είναι ουσιαστικά τα ίδια.

Η περίπτωση των «κυανέρυθρων» αποτελεί έκπληξη διότι είναι από τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, ενώ υποτίθεται ότι είχαν «συμμαζέψει» σε σημαντικό βαθμό και τα οικονομικά τους.

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, υπάρχει ξεκάθαρο ζήτημα με οφειλές.

Αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμός στις μεταγραφές

Για τον Παναθηναϊκό είναι σχεδόν βέβαιο, αλλά αν και ο Πανιώνιος δεν καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει άδεια ούτε για τις εγχώριες διοργανώσεις, τότε τόσο οι “πράσινοι” όσο και οι “κυανέρυθροι”, θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -6, ενώ θα έχουν σημαντικό περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Οι νέες αυτές ποινές, που ήρθαν να αντικαταστήσουν την ποινή του υποβιβασμού με πρόσφατη απόφαση της Super League, αναμένεται να επικυρωθούν από την ΕΠΟ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την προσεχή Παρασκευή.

*Σύμφωνα με πληροφορίες, άδεια δεν εξασφαλίζουν και οι Κέρκυρα και Πλατανιάς που άλλωστε έχουν υποβιβαστεί.

Loading