INTIME

ΑΕΚ: Πειθαρχική δίωξη στον Πέτρο Μάνταλο

Πειθαρχική δίωξη στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, αφού ζήτησε από τη NOVA το video του ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

propoli

Η δίωξη του αρχηγού της Ένωσης αφορά «ανάρμοστη διαγωγή», για τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ της ισοφάρισης, μπροστά στον αρχηγό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Στον αντίποδα, δεν ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του Τάσου Μπακασέτα, λόγω αμφιβολιών.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρου Μάνταλου για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. α Ι, και παρ. 5 στ, περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Η ανακοίνωση της Super League:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 7-2-2019 και ώρα 13:00 τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, σε συνέχεια πειθαρχικής δίωξης του υπευθύνου ασκήσεως διώξεως ποδοσφαιρικών αδικημάτων.

“Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6936/6-2-2019 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 7-2-2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της ΕΠΟ”».

Η πιθανή τιμωρία του αρχηγού της ΑΕΚ

Το πιθανότερο είναι ο Μάνταλος να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική. Στην περίπτωση που η απόφαση βγει άμεσα, θα εκτίσει την ποινή του στο αυριανό (7/2) αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Ειδάλλως, θα εκτίσει την ποινή του στην κυριακάτικη (10/2) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για τη Super League.

Loading