INTIME

ΑΕΚ: Χρήμα με το… τσουβάλι μετά την πρόκριση

Πακτωλός χρημάτων αναμένεται να εισρεύσει στα ταμεία της ΑΕΚ, μετά την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League. Τα συνολικά έσοδα του «Δικεφάλου» αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

propoli

Καταρχάς, και μόνο από την παρουσία της στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η Ένωση θα εισπράξει 15.250.000 ευρώ. Σε αυτά θα προστεθεί και το ποσό του 1.108.000 ευρώ, που αναλογεί στην ελληνική ομάδα βάσει της βαθμολογίας της στο ranking της UEFA.

Το market pool και ο ΠΑΟΚ

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το market pool, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 4-5 εκατ. ευρώ. Αν προκριθεί στους ομίλους και ο ΠΑΟΚ, τότε η ΑΕΚ θα εισπράξει το 55% του παραπάνω ποσού. Αν όχι, τότε όλα τα χρήματα του market pool θα καταλήξουν στα ταμεία της Ένωσης.

Τα ποσά βάσει αποτελεσμάτων

Εκτός από τα παραπάνω εγγυημένα χρήματα, υπάρχουν και αυτά που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα της ομάδας στις έξι αναμετρήσεις των ομίλων.

Κάθε νίκη στο CL, εξάλλου, πριμοδοτείται με 2,7 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία με 900.000 ευρώ, ενώ ενδεχόμενη πρόκριση στους «16» θα «φουσκώσει» το λογαριασμό της ελληνικής ομάδας με επιπλέον 9,5 εκατ. ευρώ.

Loading