Ανανέωσε για δύο ακόμη χρόνια με την ΤΣΣΚΑ ο Ιτούδης

Η Δημήτρης Ιτούδης πριν από λίγους μήνες έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής με δύο Ευρωλίγκες στο παλμαρέ του. Η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ τον επιβράβευσε με νέο συμβόλαιο δύο ετών.

propoli

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση των Ρώσων, θα κάθεται στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι δύο πλευρές βρισκόντουσαν εδώ και καιρό σε συζητήσεις και η συμφωνία κατέληξε με επιτυχία.

Ο μακροβιότερος ξένος τεχνικός

Άξιο αναφοράς είναι ότι αν ο Έλληνας τεχνικός εξαντλήσει το συμβόλαιο του, θα κλείσει επτά χρόνια στην ομάδα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ιταλού τεχνικού Έτορε Μεσίνα όσον αφορά την μακροβιότερη παρουσία ξένου τεχνικού στον πάγκο των Ρώσων. Η διαφορά όμως με τον Μεσίνα είναι ότι η θητεία του νυν βοηθού προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπέρς δεν ήταν συνεχόμενη.

Σε πέντε χρόνια ισάριθμα Φάιναλ Φορ

Ο πρώην βοηθός του Ομπράντοβιτς, βρίσκεται στον πάγκο των Μοσχοβιτών από το 2014 έχοντας κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο της Ευρωλίγκα (2016, 2019), τέσσερις τίτλους στην VTB League (2015,2016,2017,2018), ενώ ο ίδιος έχει αναδειχθεί τρεις φορές προπονητής της χρονιάς στη VTB League (2015, 2017, 2018). Το φοβερό στην θητεία του Έλληνα κόουτς είναι ότι στα πέντε χρόνια της θητείας του, έχει προκριθεί σε ισάριθμα Φάιναλ Φορ!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της Euroleague για τον Έλληνα τεχνικό:

Loading