Αντσελότι: «Να διακόπτονται οι αγώνες όταν βρίζουν οι οπαδοί»

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αντιμετώπιση που έτυχε ο Ζοσέ Μουρίνιο στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας, για το Τσάμπιονς Λιγκ από τους οπαδούς της Γιουβέντους, εμφανίστηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο Κάρλο Αντσελότι.

propoli

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο Ιταλός τεχνικός δεν δίστασε να προτείνει και ρηξικέλευθες λύσεις, προκειμένου να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, εκφράζοντας τη σκέψη ακόμη και για διακοπή όταν η κατάσταση ξεφεύγει του επιτρεπτού ορίου.

«Στην Ιταλία σε επίπεδο κουλτούρας είμαστε πίσω. Έχουμε ακόμα στο μυαλό μας ότι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι μια μάχη. Αντίθετα, είναι μια εκδήλωση και δεν έχει θέση στα γήπεδα η κακή συμπεριφορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός.

Και πρόσθεσε: «Τώρα έχουμε ένα πλεονέκτημα και αυτό είναι πως μπορούν να διακόπτονται τα παιχνίδια. Σταμάτησε παιχνίδι ελέω βροχής (σ.σ. αναφέρθηκε στο Τζένοα – Νάπολι στο οποίο υπήρχε προσωρινή διακοπή για 13 λεπτά) και μπορούν να διακοπούν επίσης παιχνίδια αν προσβάλλουν κάποιον με βρισιές από την εξέδρα. Μπορεί να συμβεί και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο. Είναι δύσκολο, εάν όχι αδύνατο να γίνεις θύμα προσβολής στην Αγγλία, ενώ στη Γαλλία δεν υπάρχει το πάθος που υπάρχει στην Ισπανία και την Ιταλία».

Για να καταλήξει λέγοντας πως «στην Ισπανία υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αυτά τα φαινόμενα δεν τα συναντάς»

Loading