INTIME

«Απέδρασε» με νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη

Με νίκη «απέδρασε» ο Ολυμπιακός στο «Nick Galis Hall» απέναντι στον Άρη (64-68) με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να κυριαρχεί σε γενικές γραμμές και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

propoli

Ο Ολυμπιακός είχε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Μακάμπι και μπήκε στο ματς απόλυτα διαβασμένος και συγκεντρωμένος. Αυτό φάνηκε από νωρίς στο ματς, με τους Πειραιώτες να αποκτούν ισχυρό προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και να φτάνουν στη νίκη, αν και αυτό… αμφισβητήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης πίεσε, μείωσε στους 4 (64-68) αλλά τελικά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Έπαιξε ρόλο η άμυνα

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πρώτο πλάνο την εξαιρετική τους άμυνα και την ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο και τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, την ώρα που ο Άρης δεν μπόρεσε να προβάλλει καμία αντίσταση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13 στο 10′ (12-25) και με 16 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου (28-44), γεγονός που καθόρισε σε μεγάλο ποσοστό και την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Πλέον, οι Πειραιώτες επικεντρώνονται στο δύσκολο ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (1/11, 19:00) για την 5η αγωνιστική της Euroleague, ενώ ο Άρης, που έπεσε στο 1-3 στη Basket League, θα αντιμετωπίσει στις 31/10 την Λουκόιλ στη Βουλγαρία, για την τρίτη «στροφή» του FIBA Europe Cup.

Loading