Επιτυχημένο το «Hello Football Friend»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κεφαλονιά η εκδήλωση grassroots «Hello Football Friend» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την ΕΠΣΚΙ και εντάσσεται στο αναπτυξιακό πλάνο της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού».

Αναλυτικότερα, η δράση περιελάμβανε παιχνίδια σε ειδικό τάπητα της Ε.Π.Ο., ο οποίος τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, με ελεύθερη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών 6-14 ετών.

propoli

Δεκάδες νεαροί φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδια στόχων και δεξιοτήτων, καθώς επίσης σε παιχνίδια μικρών αριθμητικών σχέσεων. Την καθοδήγηση των παιδιών ανέλαβαν οι προπονητές της ΕΠΣΚΙ και προπονητές τοπικών ακαδημιών, ενώ από την πλευρά της Ε.Π.Ο. παραβρέθηκε ο Grassroots Manager, Σίσκος Χρήστος, ο οποίος υποστήριξε την οργάνωση της δράσης σε συνεργασία με τα στελέχη της οικείας Ένωσης.

Στόχος της δραστηριότητας ήταν να γίνει σαφές στα παιδιά, τις οικογένειές τους και την τοπική κοινωνία ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να παιχθεί σε οποιοδήποτε χώρο,  να ψυχαγωγήσει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων και να προωθήσει ευγενείς αξίες.

Αξίζει να αναφερθεί η άψογη οργάνωση από την ΕΠΣΚΙ και τον πρόεδρό της κ. Βαλσαμή Θεμιστοκλή, ενώ σημειώνεται ότι σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα από την Ε.Π.Ο.

Η δράση «Hello Football Friend», που οργανώνεται από την Τεχνική Επιτροπή και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Π.Ο. συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο σε άλλες δέκα Ε.Π.Σ. (Βοιωτίας, Ηλείας, Λάρισας, Χίου, Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, Πιερίας, Καβάλας, Έβρου, Θράκης), με τη συμμετοχή χιλιάδων αγοριών και κοριτσιών, βετεράνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Πολλές, δε,  εξ αυτών εντάσσονται στην ετήσια grassroots week της UEFA, η οποία διοργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο 23-30 Σεπτεμβρίου 2019.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading