INTIME

Α1 μπάσκετ: Χιτσκοκικό φινάλε στο Χολαργό, θρίλερ σε Ρέθυμνο και Λήμνο

Δραματικό φινάλε είχαν και οι τρεις αναμετρήσεις με τις οποίες άνοιξε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής (φινάλε του Α’ γύρου) της Α1 μπάσκετ ανδρών.

propoli

Άρης, Ήφαιστος Λήμνου και Χολαργός πανηγύρισαν μεγάλες νίκες επί των Ρεθύμνου, Λαυρίου και Πανιωνίου αντίστοιχα, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία.

Το 76-74 στο Ρέθυμνο ήταν η 2η σερί επιτυχία για τους «κίτρινους». Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με διαφορά 15 πόντων, ο Άρης βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και με κορυφαίους τους Μποχωρίδη (17π.) και ΜακΓκι (13π., 10ρ.) ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και έφτασε σε ένα πολύ σπουδαίο «διπλό», αφήνοντας τους γηπεδούχους στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Έβανς «όλα τα λεφτά»

Ο Ήφαιστος Λήμνου είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σον Έβανς, που με 28 πόντους, 15 ριμπάουντ και δύο καθοριστικές βολές, 38΄΄ πριν τη λήξη, οδήγησε τους νησιώτες στη μεγάλη νίκη επί του Λαυρίου με 80-76.

Οι νικητές ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με το απόλυτο νικών σε έξι ματς στην έδρα τους και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή τους στα πλέι-οφ, ξεφεύγοντας τρεις βαθμούς από το σημερινό της αντίπαλο.

«Σκότωσε» τον Πανιώνιο με… Λαβ

Ο Τζερμέιν Λαβ «χτύπησε» με buzzer beater στο φινάλε του αγώνα και ο Χολαργός πέτυχε δραματική νίκη με 74-73 επί του Πανιωνίου στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης».

Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν… μία ανάσα από την πρώτη εφετινή εκτός έδρας επιτυχία τους, χάρη στο τρίποντο του Ντέιβιον Μπέρι τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αλλά ο Λαβ των 23 πόντων είχε τον τελευταίο λόγο…

Loading