Βέλγιο: Στο «φως» τεράστιο σκάνδαλο ποδοσφαιρικής διαφθοράς!

Μέγα σκάνδαλο συγκλονίζει το Βέλγιο, με τον Τύπο της χώρας να μιλά «σεισμό» αναφορικά με την επιχείρηση των διωκτικών αρχών για τη σύλληψη ατόμων, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα ποδοσφαιρικής διαφθοράς.

propoli

Η έρευνα των δικαστικών αρχών, που ξεκίνησε προς το τέλος της περασμένης χρονιάς, έφερε σήμερα μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες πόλεις του Βελγίου αλλά και στις, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Σερβία, ΠΓΔΜ.

Και ο Μπαγιάτ στο «κόλπο»

Μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Μπριζ, Ιβάν Λέκο, ο πρώην γενικός διευθυντής της Άντερλεχτ, Χέρμαν Βαν Χολσμπέεκ, διαιών, ο Ιρανός στην καταγωγή πρώην διευθυντής της Σαρλερουά και πανίσχυρος μάνατζερ στο Βέλγιο, Μογκί Μπαγιάτ, καθώς και διαιτητές.

Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι, όμως οι πληροφορίες από το περιβάλλον της γενικής εισαγγελίας Βελγίου αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για απάτες που σχετίζονται με προμήθειες από μεταγραφές, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και χειραγώγηση αγώνων την περασμένη σεζόν.

10 από τις 16 ομάδες αναμεμειγμένες

Είναι χαρακτηριστικό ότι 10 από τις 16 ομάδες της ανώτατης κατηγορίας φέρονται αναμεμειγμένες στο σκάνδαλο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RTBF, μεταξύ αυτών πιθανότατα οι Μπριζ, Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης και Γκενκ, τα γραφεία των οποίων εξέτασε η αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε προς το τέλος του 2017, ύστερα από αναφορά μιας ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας για τις αθλητικές απάτες, που περιέγραφε ενδείξεις ύποπτων οικονομικών συναλλαγών στο βελγικό πρωτάθλημα.

Loading