Γκαζάλ: «Θέλω μετάλλιο στην Ντόχα, η Ελλάδα σπίτι του πολιτισμού»

Σε τρεις εβδομάδες, αρχίζει στην Ντόχα, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (27/6-6/10). Μία διοργάνωση που είναι η κορυφαία για τον «βασιλιά του αθλητισμού» -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- και στην οποία θα λάβουν μέρος όλα τα μεγάλα «αστέρια» από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Και όπως συμβαίνει πάντα σε μία τέτοιου μεγέθους διοργάνωση, υπάρχουν μικρές ιδιαίτερες ιστορίες, που αφορούν στους συμμετέχοντες. Μία απ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Μαΐντ Εντίν Γκαζάλ. Ο 32χρονος άλτης του ύψους, ζει, εργάζεται και προπονείται στην Δαμασκό, παρά τον οκταετή εμφύλιο πόλεμο που εξελίσσεται στην πατρίδα του, την Συρία.

propoli

    Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Γκαζάλ, αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους συναθλητές του, οι οποίοι προπονούνται προφανώς σε καλύτερες συνθήκες.

«Ναι, ζω και προπονούμαι στην Δαμασκό. Και όλα είναι καλά. Δεν υπάρχουν εμπόδια ή προβλήματα στην εκγύμναση μου. Όλα είναι όπως ήταν πριν», δηλώνει ο έμπειρος πρωταθλητής, επιβεβαιώνοντας όσα είχε τονίσει σε προγενέστερη συνέντευξη του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, τον Σεπτέμβριο του 2017 και λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Τότε, ο Γκαζάλ, οριοθετώντας τους επόμενους στόχους του, μιλούσε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετρώντας, πλέον, ημέρες για την διοργάνωση στο Κατάρ, ο Σύρος άλτης, τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ με ποιά προσδοκία θα πάει στην Ντόχα: «Ο στόχος μου είναι να είμαι στον τελικό και να εκπροσωπήσω επάξια τον λαό μου και την πατρίδα μου. Θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα κι ελπίζω να επαναληφθεί το σενάριο του Λονδίνου».

Ο Γκαζάλ δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στις 24 του περασμένου Απριλίου στην… Ντόχα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες με άλμα στα 2.31μ, ενώ στις 21 Ιουλίου και στο Diamond League του Λονδίνου, επικράτησε του Καταριανού, Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ, υπερβαίνοντας τα δύο μέτρα και 30 εκατοστά.

«Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική. Υπάρχουν ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες και η κατάσταση δεν είναι σταθερή. Προπονούμαι σκληρά και θέλω να είμαι απολύτως έτοιμος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Γκαζάλ, που δίνει και την εκτίμηση του για το ύψος που θα κρίνει τα μετάλλια: «Πιστεύω ότι τα δύο μέτρα και 35 εκατοστά, είναι ένα ύψος που θα δώσει μετάλλιο. Κατά την άποψη μου, δεν υπάρχει φαβορί. Ολοι όσοι θα βρεθούν στον τελικό, έχουν την δυνατότητα ν΄ ανέβουν στο βάθρο».

Η συνέχεια της συζήτησης με τον Γκαζάλ, στράφηκε σε θέματα… ελληνικού ενδιαφέροντος και ομολογουμένως η τοποθέτηση του για την χώρα μας, ήταν απρόσμενη: «Δυστυχώς δεν έχω έλθει στην Ελλάδα. Είναι μία πανέμορφη χώρα και θέλω να την επισκεφθώ. Η Ελλάδα είναι το σπίτι του πολιτισμού και φυσικά η πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Κάπου εκεί, ο Σύρος πρωταθλητής, αποκάλυψε ότι παρακολουθεί πολλά αθλήματα και πως γνωρίζει τόσο την Κατερίνα Στεφανίδη, όσο και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Αναμφίβολα είναι από τους κορυφαίους στα αθλήματα τους. Το αποδεικνύουν η ισχυρή παρουσία και οι επιδόσεις τους, σε κάθε σημαντική διοργάνωση».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading