Δύο αγωνιστικές στην Ίντερ για την ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί

Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε στην Ίντερ, μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αμυντικός της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί, από οπαδούς των «νερατζούρι» στο χθεσινοβραδινό ματς (27/12) του «Τζουζέπε Μεάτσα».

propoli

Ο Σενεγαλέζος έπεσε «θύμα» ρατσιστικής επίθεσης από μερίδα οπαδών της Ίντερ, με τον διαιτητή του ντέρμπι να τον αποβάλλει στο 80′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, θεωρώντας πως χειροκροτούσε ειρωνικά προς το μέρος του έπειτα από κάποια απόφασή του.

Οι άνθρωποι της Νάπολι υποστήριζαν ότι η αντίδραση του Κουλιμπαλί προήλθε μετά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του και απευθυνόταν στο κοινό του «Μεάτσα».

«Είμαι περήφανος που είμαι άνθρωπος»

Ο παίκτης λίγη ώρα μετά το σφύριγμα της λήξης αναφέρθηκε για το περιστατικό στο «Instagram»: «Λυπάμαι για την ήττα και κυρίως που άφησα μόνους τους αδερφούς μου. Όμως είμαι υπερήφανος για το χρώμα του δέρματός μου. Είμαι υπερήφανος που είμαι Γάλλος, Σενεγαλέζος, Ναπολιτάνος: άνθρωπος.»

Η Ίντερ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για έναν επιπλέον αγώνα θα μείνει κλειστή η κερκίδα που έκανε τη ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί.

Τα επόμενα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος είναι με την Σασουόλο και τη Μπολόνια, όπου το γήπεδο θα είναι εντελώς άδειο, ενώ κόντρα στη Σαμπντόρια θα είναι χωρίς κόσμο η κερκίδα που «επιτέθηκε» στον Σενεγαλέζο.

Loading