«Δύσκολη η κλήρωση του Ευρωπαϊκού»

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ έχει ξεκινήσει και στις 3 Σεπτεμβρίου τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θα ριχτούν στη «μάχη». Η εθνική ανδρών αν και φαβορί έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς θ` αντιμετωπίσει την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικοινώνησε με τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε για τη νέα του εμπειρία στη Γερμανία, όπου ζει και αγωνίζεται, το Ευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα και φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

propoli

– Γιάννη συμπλήρωσες ένα μήνα στη Γερμανία. Πως είναι οι συνθήκες προπόνησης, η διαμονή και η καθημερηνότητα σου;
«Πινγκπονιστική! Εδώ όλες μας οι κινήσεις είναι γύρω από το πινγκ πονγκ. Το καθημερινό πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και αυστηρό. Θα έλεγα άκρως επαγγελματικό. Το προπονητικό κέντρο παρέχει σε όλους τους αθλητές τα πάντα. Από σάουνα, έως πισίνα, για να μπορείς να έχεις τις ανέσεις σου και να είσαι όσο το δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση».

– Εχεις εμπειρία από Σουηδία και Γερμανία. Ποιες είναι οι διαφορές;
«Η Σουηδία και η Γερμανία είναι δύο από τις μεγαλύτερες σχολές στην Ευρώπη. Οι εμπειρίες που κερδίζεις είναι πάρα πολλές. Η διαφορά είναι ότι στη Γερμανία θα μένω μόνιμα, ενώ στη Σουηδία πηγαινοερχόμουν. Επομένως το τεχνικό τιμ σε γνωρίζει πολύ καλύτερα και δουλεύει πάνω στις αδυναμίες σου »

– Το νέο τεχνικό τιμ έχει δώσει κάπου συγκεκριμένα βαρύτητα; Εχεις αλλάξει κάτι άμεσα;
«Η στήριξη που μας παρέχουν είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα. Δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στο κομμάτι της ψυχολογίας. Γιατί όταν αλλάζεις χώρα και παραστάσεις, δεν νιώθεις οικεία και προσπαθούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις σαν το σπίτι σου. Τεχνικά το επίπεδο είναι υψηλό και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να με βοηθήσουν πάνω στο τραπέζι»

– Αγωνίζεσαι σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα του κόσμου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Το γερμανικό πρωτάθλημα ίσως είναι το καλύτερο του κόσμου. Μέσα από ένα τέτοιο πρωτάθλημα αναδεικνύονται οι αδυναμίες σου και τα καλά σου στοιχεία. Μαθαίνεις να είσαι συγκεντρωμένος και αποφασιστικός σε όλο το πρωτάθλημα και να προσπαθείς να έχεις σταθερή απόδοση. Για μένα είναι μια πρόκληση. Μια μεγάλη πρόκληση να αγωνιστώ απέναντι σε κορυφαίους αθλητές. Οχι σε ένα προ τουρ, αλλά σε κάθε αγωνιστική!»

– Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πλησιάζει. Εχουμε μια δύσκολη κλήρωση και μια Εθνική που συνδυάσει την εμπειρία των παλιών και το πάθος των καινούργιων. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση;
« Η κλήρωση δεν είναι η καλύτερη μιας και ήμασταν επικεφαλής του ομίλου. Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα όπως η Πορτογαλία και την Τουρκία. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τα δώσουμε όλα για να έχουμε ελπίδες. Θεωρώ ότι θα γίνουν ωραία παιχνίδια!»

– Βρισκόμαστε σε μία προολυμπιακή χρονιά. Πιστεύεις ότι είναι εφικτός στόχος η πρόκριση;
«Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι απλά ένας στόχος, είναι το μεγάλο όνειρο κάθε αθλητή. Ολοι ονειρεύονται να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Τώρα κατά πόσο είναι εφικτό θα το δούμε! Στο πινγκ πονγκ πολλά μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Σε τι κατάσταση θα είσαι, η κλήρωση και φυσικά η τύχη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να πάρω ένα εισιτήριο».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading