Ελλάδα-Ουγγαρία: Θέλουν να φορτσάρουν από νωρίς οι διεθνείς

του Μ. Ιωαννίδη

propoli

Μονόδρομος φαντάζει η νίκη για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εφόσον θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση του Nations League. Μετά την ήττα στην Ουγγαρία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναζητά ρεβάνς και τους τρεις βαθμούς για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη αναμέτρηση –εκτός έδρας– με τη Φινλανδία. Η αλήθεια είναι ότι ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πλέον πίεση, όχι τόσο για την πορεία της ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά γενικότερα για την εικόνα της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να μπει δυνατά στον αγώνα ώστε να μη δώσει δικαίωμα στους Μαγυάρους να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε οι Ούγγροι έρχονται στην Αθήνα με αμυντικούς προσανατολισμούς, από τη στιγμή που εκτός έδρας είναι εξαιρετικά αδύναμοι ως ομάδα. Για αυτό μια επιλογή που μπορεί να υπάρξει είναι: Νίκη Ελλάδας από το ημίχρονο και νίκη τελικό.

Σκόρερ… Χριστοδουλόπουλος

Μπορεί το τελευταίο διάστημα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να μην είναι σε φόρμα, τουλάχιστον συγκριτικά με όσα έδειξε στην αρχή της σεζόν, ωστόσο είναι πιθανό να καταφέρει να σκοράρει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ως παίκτης-έκπληξη να σκοράρει μπορεί να θεωρηθεί και ο Μανωλάς, ο οποίος στις στημένες μπάλες υπερέχει έναντι των αντιπάλων του.

Δεν σκοράρει η Ουγγαρία

Τα προγνωστικά δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα σημειωθούν πολλά γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις η Ουγγαρία κατάφερε να κερδίσει μόλις 4 αγώνες και συνολικά μόνο σε έναν να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της. Συνεπώς, δέχεται εύκολα γκολ και αυτή είναι η αδυναμία της.

Με νέα πρόσωπα

Οι Κώστας Τσιμίκας και Αλέξανδρος Πασχαλάκης συμπεριελήφθησαν στην αποστολή της Εθνικής για τις αναμετρήσεις με Ουγγαρία και Φινλανδία στο Nations League. Στις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Καρέλης και Κολοβέτσιος, εκτός έμειναν οι Γιαννιώτης, Λυκογιάννης, Τ. Δώνης, Κ. Παπαδόπουλος, Σταφυλίδης και Ρέτσος.

Αναλυτικά η αποστολή: Καρνέζης, Μπάρκας, Πασχαλάκης, Τοροσίδης, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου, Καρέλης, Κουλούρης.

Προϊστορία: Οριακή υπεροχή

Ελλάδα και Ουγγαρία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 21 φορές. Η Εθνική έχει νικήσει τις 9 από αυτές, οι Μαγυάροι τις 6, ενώ 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Στη Βουδαπέστη η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με 2-1, και πλέον η νίκη είναι μονόδρομος για το εθνικό μας συγκρότημα. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους επί ελληνικού εδάφους ήταν αυτή των προκριματικών του Euro 2016 στις 11 Οκτωβρίου του 2015 στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου η Εθνική είχε επικρατήσει 4-3. Η Ουγγαρία είναι ο αντίπαλος από την οποία η Εθνική γνώρισε τη μεγαλύτερη σε σκορ ήττα της ιστορίας της (11-1), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας (25/03/1938, στάδιο ΜΤΚ, Βουδαπέστη). Η μεγαλύτερη ελληνική νίκη επί των Μαγυάρων σημειώθηκε στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 1980 της Ιταλίας και ήταν το 4-1 στο Καυταντζόγλειο, στις 28 Οκτωβρίου του 1978.

Over στο Ελσίνκι

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Φινλανδία υποδέχεται την Εσθονία. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για τη νίκη, και λογικά θα καταφέρουν να επικρατήσουν. Ο άσος προσφέρεται σε χαμηλή απόδοση και έτσι προτιμότερο είναι το OVER 2.5 ΓΚΟΛ. Επίσης μπορεί να προτιμηθεί σκόρερ (σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης) ο φορμαρισμένος Πούκι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΟΥ

3η Αγωνιστική 12/10

Ελλάδα-Ουγγαρία

Εσθονία-Φινλανδία

4η Αγωνιστική 15/10

Φινλανδία-Ελλάδα

Εσθονία-Ουγγαρία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

    ΑΓ Β Ν Ι Η ΓΚ
1. Φινλανδία 2 6 2 0 0 2-0
2. Ουγγαρία 2 3 1 0 1 2-2
3. Ελλάδα 2 3 1 0 1 2-2
4. Εσθονία 2 0 0 0 2 0-2

 

Loading