INTIME

Εμπαπέ λαμπρός την οδηγεί (vd)

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ σε ρόλο ηγέτη, η Γαλλία επιβλήθηκε της Αργεντινής με 4-3, στο ομορφότερο, μακράν από το δεύτερο, ματς του φετινού Παγκοσμίου κυπέλλου μέχρι τώρα και πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

propoli

Για ακόμη μια φορά, η παρέα του Λιονέλ Μέσι απογοήτευσε. Για ακόμη μια φορά, ο σταρ της «αλμπισελέστε» δεν μπόρεσε να πάρει στις πλάτες του τη χώρα του και να φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Η Γαλλία, εμφανώς καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αν και έδειξε τάσεις αυτοχειρίας πολλές φορές στον αγώνα, ευτύχησε να έχει τον Εμπαπέ σε τρομερή κατάσταση. Ο 20χρονος φορ της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε δυο γκολ και κέρδισε μάλιστα το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αντουάν Γκριζμάν, κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο του MVP με τη συνολική του εμφάνιση.

Πρόωρος αποκλεισμός για την ομάδα του Χορχέ Σαμπαόλι, η οποία δεν μπόρεσε να δικαιώσει όλους όσοι τη θεωρούσαν μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, μαζί με τη Βραζιλία, πριν την έναρξη του θεσμού.

Ο Γκριζμάν στο 13ο λεπτό έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα, πριν ο Άνχελ Ντι Μαρία με ένα τηλεκατευθυνόμενο σουτ ισοφαρίσει σε 1-1 και δείξει πως η Αργεντινή δεν σκοπεύει να παραδοθεί τόσο εύκολα.

Ο Μερκάδο ήταν αυτός ο οποίος μετά από σουτ του Μέσι έβαλε το πόδι του, άλλαξε την πορεία της μπάλας και έκανε την απόλυτη ανατροπή στο 48′. Η χαρά των Λατίνων όμως δεν άντεξε για πολύ.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο Παβάρ με τρομερό σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2, ανοίγοντας τον χορό των γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για τη Γαλλία. Αμέσως μετά, ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε τη σκυτάλη.

Ο 20χρονος Γάλλος έγινε ο πρώτος έφηβος που σκοράρει δυο γκολ σε ματς του παγκοσμίου κυπέλλου, μετά τον θρυλικό Πελέ. Στο 64′ και το 68′ ο Εμπαπέ βρέθηκε δυο φορές σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής του Αρμάνι και δεν έκανε λάθος καμία.

Γαλλία-Αργεντινή 4-2 και η πρόκριση έχει ήδη κριθεί. Η «αλμπισελέστε» μπορεί να προσπάθησε να γυρίσει από την κόλαση, όμως δεν το κατάφερε, αν και ο Κουν Αγουέρο μείωσε στο 93′ σε 4-3 και παρέτεινε την αγωνία.

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά, Γκριζμάν (83′ Φεκίρ), Ζιρού, Εμπαπέ (88’ Τοβάν), Καντέ, Ματουιντί (75’ Τολισό), Ερνάντες

Αργεντινή: Αρμάνι, Μερκάντο, Ταλιαφίκο, Μπανέγκα, Μέσι, Ντι Μαρία, Μασεράνο, Πέρες (66′ Αγκουέρο), Ρόχο (46’ Φάτσιο), Οταμέντι, Παβόν (75′ Μέσα)

Πηγή: arenafm.gr

Loading