Επιστολές Σενεγάλης για Ιαπωνία στη FIFA

Δύο επιστολές προς τη FIFA έστειλε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σενεγάλης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί έντονα για το κριτήριο του Fair Play το οποίο ουσιαστικά ήταν αυτό που άφησε έξω την ομάδα της χώρας από το Παγκόσμιο Κύπελλό στη Ρωσία, ευνοώντας την Ιαπωνία.

propoli

Μάλιστα όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, οι Σενεγαλέζοι ισχυρίζονται πως κατά τη  διάρκεια του αγώνα με την Πολωνία, η Ιαπωνία ουσιαστικά σταμάτησε τις προσπάθειες της για γκολ από το 75’ και έπειτα, αφού είχε γίνει ήδη γνωστό το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στη Σενεγάλη και την Κολομβία.

Να σημειωθεί ότι οι Ιάπωνες έφτασαν στην πρόκριση διότι είχαν λιγότερες κίτρινες κάρτες από τους Αφρικανούς μέχρι το σημείο εκείνο στη διοργάνωση.

“Οι Ιάπωνες σταμάτησαν να παίζουν”

«Η Ομοσπονδία της Σενεγάλης πιστεύει ότι οι Ιάπωνες έπαψαν κυριολεκτικά να παίζουν εναντίον της Πολωνίας μόλις έμαθαν, πως το αποτέλεσμα του παράλληλου αγώνα, τους ευνοούσε» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή και προσθέτει: «Είμαστε απογοητευμένοι από το Fair Play της Ιαπωνίας και στο μέλλον η FIFA πρέπει να τιμωρεί τις ομάδες που παίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο». Οι Σενεγαλέζοι πιστεύουν ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, ο κανόνας του Fair Play «δεν έχει νόημα».

Loading