INTIME

Επόμενο εμπόδιο η Σπαρτάκ για τον ΠΑΟΚ στο δρόμο προς το Τσάμπιονς Λιγκ!

Την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε πανηγυρικά απόψε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας εύκολα επί της Βασιλεία με σκορ 0-3 (2-1 στον πρώτο αγώνα).

propoli

Αν και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς τον αρχηγό του Αντρέ Βιεϊρίνια εξαιτίας τραυματισμού του στον τένοντα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν αποφασιστικά και μόλις στο 7ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ του Δημήτρη Πέλκα, ο στόπερ Φερνάντο Βαρέλα έκανε με προβολή το 0-1.

Στη συνέχεια η Βασιλεία ανέβασε ρυθμό, όμως χωρίς να είναι ουσιαστική και έτσι το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά, βάζοντας γερά «θεμέλια» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελβετοί απείλησαν με κεφαλιά στα πρώτα λεπτά, όμως ο Πρίγιοβιτς πήρε την ασίστ από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Αλέξανδρο Πασχαλάκη και με άψογη «λόμπα» εκτέλεσε για το 0-2, «παγώνοντας» το Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ.

Η συνέχεια από το 50ο λεπτό και μετά ήταν αρκετά εύκολη για τους παίκτες του Λουτσέσκου, με το «κερασάκι στην τούρτα» να το προσθέτει οκτώ λεπτά αργότερα (60ο λεπτό), ο Ομάρ Ελ Καντουρί, που με άψογο τελείωμα έκανε το 0-3 και έβαλε τέλος στις ελπίδες των Ελβετών για την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και τώρα η Σπαρτάκ

Τα εναπομείναντα λεπτά έμοιαζαν περισσότερο διαδικαστικά, με την Βασιλεία να έχει… καταρρεύσει αγωνιστικά, την ώρα που ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του ονειρευόταν την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη με φόντο τα… αστέρια. Όνειρο που φέρνει στο δρόμο του την Σπαρ​τάκ Μόσχας την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, με τους «ασπρόμαυρους» να στέλνουν με το τελικό 0-3 ένα ηχηρό μήνυμα στους Ρώσους!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάκχοφ 81′ ), Λημνιός, Πέλκας (Ουάρντα 84′ ), Ελ Καντουρί (Ζαμπά 73΄), Πρίγιοβιτς.

Βασιλεία: Όμλιν, Κουμάρτ, Βιντμέρ, Σούκι, Μπαλάντα, Τσούφι, Ντιέ, Στόκερ (Κάμπο 46΄), Καλούλου, Μπούα, Αγέτι (Φαν Βονσβίνκελ 72 ‘ ).

Δείτε τα γκολ:

Και τώρα το… πρίμ

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έταξε στους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» πριμ-«μαμούθ» ύψους 1 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι έξτρα κίνητρο στους «ασπρόμαυρους» για να πανηγυρίσουν την νίκη απόψε στην Ελβετία.

Loading